2.div.avd.B 1985: Steinkjer - Tromsø IL

Tromsø IL er helt borte - borte. Det er bare å slå fast med en gang, etter tapet for Steinkjer på Guldbergaunet. Rett nok er TIL-trener ikke enige i det - han mener rett og slett at TIL spilte en svak kamp. At det ikke fungerte slik det skulle - på langt nær. Noe bortebane-kompleks vil han ikke innrømme at det er hos Tore Nilsen & co.

Det må ikke tas som en unnskyldning, men som et fakta. Vi har et handikap, og det er været. Vi trener og vasser i sørpe og søle, mens de andre lagene trener og spiller på grønne gressbaner. Det merkes på pasningsspillet blant annet. Vi får ikke trent skikkelig på det, og det er også stor mangelvare på kampene, som i denne kampen mot Steinkjer, sier Torkild Brakstad.

Tromsø IL er godt besatt på nær sagt alle plasser. Det spilles innsatsfylt og solid, men ærlig talt, det er noe vesentlig som mangler: Oppfinsomhet !  Der er solid - men ikke særlig kreaktiv fotball TIL presterer på bortebane. I denne kampen startet det så bra. I medvind ble Steinkjer totalt rundspilt, og allerede etter 17 minutter var Trond Johansen frempå med storlegga - et hardt skudd som keeper ikke hadde en sjanse på.

Sjanse på sjanse fulgte, men det ble altfor puslete fremme i angrep. Toppscorer Johansen prøvde seg et par ganger, men vel skjelden i rette øyeblikk. Det blir mye sløsing. Og som det ofte gjør i fotball - Steinkjer slo kontra, og utligner til 1-1.

I annen omgang var innsatsen størst hos hjemmelaget, og at innsatsen fortsatt kan gjøre underverker i norsk fortball, fikk vi et bevis på. Steinkjer overtok mer og mer og seiersmålet var meget fint.

Best hos TIL var uten tvil Sigmund Forfang.   Dommer var Knut Skoglund fra Rosenborg.

Oppdatert: 01.03.2004