2.div.avd.B 1985: Mjølner - Tromsø IL

Lagmoral og innsatsvilje. Sterkt TIL-press den første halvtimen. Kjempescoring av Mjølners Svein Arne Henriksen. Tabbe av den ellers så bunnsolid Nils Olav Markussen. Utligning av fjorårets Mjølner-spiller Sigmund Forfang. Det var toppkampen mellom Mjølner og TIL i stikkordsform.

Som vane tro åpnet Tromsø IL meget sterkt. Den ene corneren avløste den andre. En gang ble ballen headet i Mjølners overligger. 8-0 vant TIL cornerstatistikken før pause. Verre for hjemmelaget var at lagets to sentrale spillere, Ole Johan Olsen og Rolf Furuly måtte ut med skader. Da så det mørkt ut for det ubeseirede hjemmelaget.  Men trass paniske tilstandere i forsvaret rodde hjemmelaget seg ut av vanskene takke være sin moral.

Så dukket Mjølners lynraske spiss Svein Arne Henriksen opp som troll av eske, og sendte et susende venstrebeinsskudd som føk forbi Bjarte Flem. Etter pause så det ut som om Mjølner hadde kontroll i de bakre rekker. Og gjestene kan prise seg lykkelig at det ikke ble 2-0 på en av de livsfarlige kontringene til Mjølner.

At Nils Olav Markussen skulle feilberegne akkurat der og da, hadde jeg ikke trodd, jeg fulgte heldigvis på i håp om at noe skulle skje. Sigmund Forfang hadde gjordt svært lite av seg i sitt møte med fjorårets lagkamerater, før han brutalt utnyttet den ene grove missen i Mjløner-forsvaret. På en jevn bane ville situasjonen aldri oppstått.

TILs beste var Tore Rismo og Lars Espejord.    Dommeren Jens Johansen fra Stålkameratene var nok forberedt på en hard trøkk. Det fikk han, og få på Narvik Stadion, på tribunene og ute på det lysebrune gressteppet, mente Johansen fortjente godkjent karakter.

Oppdatert: 01.03.2004