2.div.avd.B 1985: Harstad IL - Tromsø IL

Bedre sesongåpning i 2. divisjon har TIL aldri hatt. Likevel holdt det på å gå galt. April-fotballen er rar, og rar var sannelig premieren på kunstgresset i Harstad. Halveis i første omgang ledet TIL 3-0 og spilte glimrende fotball. Hjemmepublikummet fryktet total utklassing. To HIL-mål kort før og etter pause gav imidlertid sand i TIL- maskinen. Det ventete HIL-presset utover i andre omgang kom imidlertid aldri, og TIL slapp med skrekken.

Store ord er sagt om TIL før sesongstart. Resultatet er blitt en nokså klar favoritt i B-avdelingen. Det vil ikke bli lett å leve opp til forventningene. En seier i Harstad betyr imidlertid svært mye. Og at potensiale i årets TIL-lag er stort, fikk de 1500 på tribunene erfare adskillig tidligere enn de hadde fryktet. Knapt to minutter var gått før den første ballen hang i nettmaskene.

HIL-forsvaret klarte ikke å avverge en corner, og Lars Espejord dundret til da han fikk sjansen fra kort hold. Og apropos cornere: Den statistikken vant TIL 17-1. HIL hadde knapt vært over midtstreken før ball nummer to lå i nettet. Et glimrende innlegg fra Per Høgmo fra høyresiden gjorde Tore Rismo akkurat med det han skulle. Tok den tid han trengte til å plassere ballen i hjørnet.

Den vakreste TIL-scoringen ble den siste. Et presist overlegg fra Trond Steinar Albertsen møtte Lars Espejord en halv meter over hele HIL-forsvaret, praktfullt styrte han ballen nede i hjørnet. Så var det slutt for TIL-moroa for en stund, og HIL kunne redusere rett før sidebytte.

HILs spillere og publikum håpet på en ting: En tidlig scoring etter pausen. Den kom også ved Alf Erik Røkenes. Men TILs fysiske styrke, rutine og gode organisering gjorde utslaget, særlig mange sjanser klarte HIL aldri å skape, til tross på bra tak på banespillet. TIL hadde i realiteten de fleste og farligste sjansene også etter sidebyttet.

TILs beste var Lars Espejord.   Dommer var Frank Aase fra Høken.

Oppdatert: 01.03.2004