2.div.avd.B 1985: Aalesund FK - Tromsø IL

TIL-skuta er på rett kjøl igjen. Ny kurs er staket ut på ukjent farvann, og det lukter ramsalt av "skipper" Brakstads arbeidsvillige mannskap. B-avdelingens mest typiske hjemmelag, har tatt rev i seilene. De slåss målbevist for belønningen - og de fikk den. Bortelaget fra Ishavsbyen er med i tetbildet, tross seks av åtte slag i femmed havn.

Men det slo store bølger inn over baugen før TIL-skuta kom klar av uværet. Ikke før TIL-kaptein Tore Nilsen klarte å rette den opp og sikre for ny bråttsjø, fant de draftet som ledet dem ut av forlis på Sunnmørs-kysten.

Etter å ha gjennomført hele seks bortekamper på åtte serieomganger, kan TIL-mannskapet nærmest kaste ut ankeret, og forberede seg på lengre opphold og landlov i egen havn. Nå gjennstår fjorten serieomganger, ni av dem på hjemmebane hvor de er ubeseiret.

TIL-mannskapet hadde knapt mønstret på før de fikk den første kalddusjen, da Aalesund scoret, og det gikk knappe kvarteret før ballen på ny lå bak Bjarte Flem. Utenom disse to scoringene hadde Aalesund knapt hatt ett eneste måltilbud, mens TIL allerede hadde spilt seg til fem cornere - uten å lykkes med avslutningene.

Den meget nølende og avventende første halve timen av TIL, ble avløst av mer energisk og viljesterkt kvarter før pause. Det startet med Sigmund Forfangs scoring etter halvtimen - og ble fulgt opp med en rekke gode tilbud. Tre minutter etter reduseringen ble TIL snytt for et soleklart straffespark, en AaFK-stopper stanser ballen inne i feltet med handa.

Men ytterlig to minutter senere ordner Tore Rismo med utligning. Han setter returen i mål etter at Lars Espejord har skutt i stolpen. Og bare fire minutter etter sidebytte presset Sigmund Forfang en AaFK-spiller til å sette ballen i eget nett etter en duellen med Forfang.  

Dommer var Kåre Erlandsen fra Åndalsnes.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 02.03.2004

Del dette: