Cup NM 1.runde 1984: Norild - Tromsø IL

Tromsø IL kom til Vadsø for å formalisere biletten til NM-cupens andre runde. I steden ble Tromsø-guttene sendt hjem skamfulle - med 1-2 i bagasjen. De rødkledte Norild-spillerne kjempet Tromsø IL i senk - enkelt og effektivt.

Dermed kom cup-bomben, der men kanskje minst hadde ventet den. At "lille" Norild skulle slå "store" Tromsø IL var det ikke mange som våget å sette pengene på.  I de første 45 minuttene hadde gjestene et spillemessig grep på kampen. Midtbanespillerne fikk til dels fritt spillerom. Men avslutningene sto ikke i stil med resten. Det hele "kokte" bort til ufarlige sjanser.

Norild klarte på sin side å forsvare seg godt. Periodevis kom de opp på banen. Da fikk de også avsluttet med skudd som lett kunne gitt tellende resultat. Like etter sidebytte ble TIL tildelt hjørnespark. I klyngespillet som oppsto klarte Lars Espejord å få satt ballen i mål.

Mange regnet dermed at Norild var ferdig. Men laget kom seg mesterlig etter baklengstmålet. De fikk bedre tak på midtbanen. Dermed ble det produsert sjanser foran TIL-keeperen. TIL-spillerne ble presset ned på egen banehalvdel. Her ble de stående.

Utligningen kom etter ypperlig forarbeid av Tor Ragnar Johnsen. Han trakk seg fri på sin høyre side. Fra dødlinja fant han Rolf Arne Hansen umarkert foran mål. Han hadde bare å styre overlegget forbi keeperen. Vel ti minutter senere falt avgjørelsen. Igjen var det Tor Ragnar Johnsen som sto for grovarbeidet. Men scoringen var det Stig Kostamo som besørget.

2. divisjonslaget fra Tromsø var en skuffelse. I første omgang - da de hadde overtatt midtbanen - kunne laget kontrollere kampen. TIL virket bedre organisert enn Norild. Ballen ble spilt hurtigere enn det motstanderne klarte. Avslutningene var derimot under pari. Lagets spisser virket direkte ufarlige mot Norilds forsvar som satset maksimalt.

Ingen av TIL-guttene fremhevet seg i denne kampen. Skuffet TIL, gledet Norild. I de siste 45 minuttene hadde Norild full kontroll. Det var bare sporadisk at TIL slapp til. Når så midtbanespillerne virkelig våknet til dyst, da var TIL i realiteten overkjørt.