2.div.avd.B 1984: Vidar - Tromsø IL

Tromsø IL er i ferd med å bli B-avdelingens publikumslag. Det tidligere forsvarslaget fra Ishavsbyen presterer den ene målorgien etter den andre, men denne kampens målrike oppgjør på Stavanger Stadion var mer underholdning enn strengt tatt nøvendig. Fire mål på bortebane bør være nok å sikre seg begge poengene. TILs offensive legning påfører dem påfører dem imidlertid svakheter i de defensive opplegget.

Utålmodighet var den direkte årsaken til at TIL tapte ett poeng, Tor Pedersen handlet svært urutinert  i kamp med Yngve Bøe i straffefeltet. Om straffe virket lettkjøpt var Tor Pedersens press mot Bøe utilgivelig hardt.

Det ble en spillemessig bra første omgang. TIL hadde de fleste sjansene, der spesielt Per Høgmo som ballholder understreket sin verdi for TIL med sin tålmodighet i det defensive spilleoppleget, mens laget på midtbanen fikk eksponert sin fysikk, her greide TIL å legge hardt press på Vidar.

Ingenting i andre omgangs åpningsminutter tydet på at det skulle bli en målorgie, derfor sukket nok Vidar-tillhengerne tungt da en av deres egne beinet ballen i eget mål 11 minutter etter sidebytte. Men det var bare begynnelsen til et festfyrverkeri Stavanger-publikummet skjelden har sett.

I løpet av fem minutter scoret begge lag hver sin gang, for TIL snappet Trond Johnsen opp ballen mellom to Vidar-forsvarere, avanserte forbi dem og lobbet ballen i mål. Det stoppet ikke før stilling var 4-4.

Dommer var Bjarne Stavland fra Bremnes, meget god.

Oppdatert: 27.02.2004