2.div.avd.B 1984: Varegg - Tromsø IL

Endelig lyktes det Trond Johansen i Bergen. Etter å ha blitt "frosset" ut av Brann for halvannet år siden, og etter å ha fordøyd et sviende 0-5 nederlag for Brann i vår, fikk han virkelig vist sin klasse mot Varegg. TILs toppscorer var i særklasse banens beste spiller og la selv alle fem målgivende pasningene for gjestene.

Og Trond utgjorde den store forskjellen mellom TIL og Varegg i denne på forhånd uinteressante avslutningskampen. Mot et lag som på forhånd allerde var klar for 3. divisjon, foran tomme tribuner på en sleip og dårlig gressmatte.

Per Høgmo, den ene av TILs to-målscorere i denne kampen, fikk æren å sette inn det første målet. En ren gave fra Trond som stakk gjennom Varegg-forsvaret og rundet keeper. I steden for selv å sette ballen i det tomme målet, lot han rekkekameraten gjøre det. Etter at Varegg hadde utlignet noen sekunder senere, la Skøelv-gutten to cornere fra det høyre flagget. Begge mot venstre stolpe og rett i hodet på Truls Jensen, dermed ledet TIL 3-1.

Høgmos andre kom etter et nydelig opplegg fra Trond ute på venstre siden. Per tok ballen ned og plasserte den rolig til side for Vareggs urutinerte keeper. Det siste målet var en ny "Johansen-corner" fra høyre. Skrudde over alt og inn i buret, der sto Nils Solstad og konfirmerte scoringen med sitt hode.

5-1 er årsbeste fra TIL på utebane, men det kunne gjerne blitt mer. Ytterlige tre ganger lå ballen i mål, men dommeren ville ikke godta forspillet. Først annulerte han en nettkjenning fra Trond for høy fot, deretter nektet han å godkjenne Lars Espejords fulltreffer og kalte det offside. Og til slutt blåste han for angrep på keeper, da en av Vareggs egne skubbet ballen i mål. Knapt en eneste Varegg-patriot ville protestert om han hadde godkjent alle tre.

Det ble Trond Johansens kamp, men han var ikke den eneste som imponerte. Bakerst sto Roald Jan Pedersen og han gjorde både sin egen og i stor grad resten av forsvarets jobb, han ville nok vise at han fortsatt duger, vel vitende om at Lillestrøms Bjarte Flem hadde skrevet under overgangspapirene for TIL.  

Dommer var Svein G.Hermandsen fra Viking.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 27.02.2004

Del dette: