2.div.avd.B 1984: Tromsø IL - Sunndal IL

Etter 0-0 mot Mo IL i serieåpningen gjorde Torkild Brakstad det tindrende klart at Tromsø IL  anno 1984 var moden for sin komfirmasjon. Uten frykt for negative utladinger forhåndsprosederte Brakstad hjemmepremieren mot Sunndal på en måte som ikke ga rom for tvil : - Det blir seier !

I kampen viste hans disipler seg voksne nok til å innfri "mesterens" krav.  4-1 etter en 90 minutters lang konfirmasjonsprøve var klar tale. Ikke minst så lenge oppgjøre mot Sunndal ble en prøve på såvel angreps som forsvarsstyrke. Det ble også en kamp der skuddvillighet og selvtillit resulterte i scoringer som vil bli husket. Fram for alt Trond Johansens frispark som ga 2-1. Et frispark som ble satt i mål fra rundt 40 meters hold, og som til fulle beviste at det meste var mulig for TIL.

Åtte minutter senere ble Sunndals keeper Andreas Juliussens mareritt fullendt. Per Høgmo legger en ball til Lars Espejord, som på direkten ekspederer overlegget i mål fra drøyt 20 meter. Juliussen fant det faktisk ikke verd bryet å reagere da ballen traff tverrliggeren og i mål. At TIL lyktes opptimalt viste også scoringen som ga 1-0. Trond Johansen var involvert også her, en løs ball stusset videre av Lars Espejord, og Trond Gunnar Nilsen fikk gjøre sesongens første mål med et rent vådeskudd. Ett regelrett sleivspark førte TIL i ledelsen.

Knappe fem minutter etter dette fikk Sunndal redusere, Roald Nergårds scoring var mer en følge av tafatt forsvarspill enn angrepstyngde. Bildet ble kompletert av Truls Jensen som fastsatte sluttresultatet til 4-1. Det konstruktive spillet ble tatt av vinden, før sidebytte dro TIL fordel av dette, fordeler som Sunndal på ingen måte greide å kopiere, da de i andre omgang greide å tilrive seg et spillemessig initiativ.

Nils Solstad var banens beste spiller.   Kampens gode dommer var Terje Klingenbo fra Strindheim.

Oppdatert: 04.02.2004