2.div.avd.B 1984: Tromsø IL - Steinkjer IL

Fra festspill og effektiv angrepsfotball til defensiv poengjakt !  Det ble tilfellet for B-avdelingens mestscorende lag ved siden av Brann. Tromsø-trener Torkild Brakstad lar nemlig 6-1 over Steinkjer stå som en ren hjemmeseier, og bruker statistikken som et arbeidsdokument når han skisserer den strategi som skal gi poeng bort mot Mjølner på søndag.

Men mer tvilsom er det om de 11 ute på banen og publikum sånn umidlerbart greier å fortrenge festspillet mot solide Steinkjer. 6-1 er ikke bare ny bestenotering for Tromsø IL i allnorsk seriespill. Faktum er at TIL var nærmere tosifret enn Steinkjer 6-2. Så mange og klare sjanser hadde TIL i tillegg til de seks fulltrefferne som til slutt ble bokført:

1-0: Trond Johansen skyter direkte i mål fra 16 meter. Indirekte frispark fra Trond Steinar Albertsen. Spiss vinkel. Ballen smeller inn i motsatt hjørne.   2-0: Truls Jensen avslører evner til taktisk tenkning. Venter til keeperen er i bevegelse, og setter ballen kontant i mål.   3-0: Truls Jensen nok en gang. Denne gangen header han ballen i mål etter et overlegg fra Tore Rismo.   4-0: Per Høgmo mottar ballen fra Trond Steinar Albertsen. Avanserer mot keeper og skyter i mål.   5-1: Trond Johansen arbeider til seg ballen. Gikk mot mål og skyter hardt til side for keeper fra 20 meter.   6-1: Trond Johansen gjør sin trettende seriescoring. Nils Solstad vinner ballen. Avanserer og passer til Truls Jensen, som spiller fri Trond med en nydelig pasning.

Men i tillegg til disse seks fine scoringene spilte TIL seg til en rekke fine sjanser som lett kunne ha gitt uttelling. Oppløftende spill selvsagt, fire dager før oppgjøret mot Mjølner i Narvik.

Dommer var Einar Braathen fra Håkvik.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 24.02.2004

Del dette: