2.div.avd.B 1984: Tromsø IL - Mjølner

Tromsø ILs forhåpninger om å vende jevne kamper til egen fordel ser ikke ut til å gå inn. Et faktum man kan slå fast etter åpningskampen mot Mo IL (0-0), nederlaget mot Steinkjer (0-1) og mot Mjølner (1-1). I alle disse kampene er poenget tapt på lettkjøpte baklengstmål, som uten unntak er kommet av lite resolutt forsvar. I denne kampen må Roald Jan Pedersen være med på å bære ansvar på det mål som førte gjestene i ledelsen. Hans utboksing var ikke patent, og denne foranlediget også den situasjon som endte opp med 0-1, etter ei heading av luftsterke Ivar Morten Nordmark.

En ting er at TIL taper poeng i jevne kamper. Langt verre er det at de også må avgi der de spillemessig er den klart førende part. En trøst er det at samtlige tet-lag i B-avdelingen faktisk ser ut til å spille for Tromsø IL for øyeblikket. Tross alt er det bare to poeng til tet-laget Steinkjer.

Til tross for 1-1 ble det TILs kamp. De tok komandoen fra start. Var pågående, og vant nærmest hver eneste ball. Taklingsterk og sikker i hodeduellene vant de midtbanen. Var skuddvillige uten at Mjølner-keeper Gunnar Gamst ble satt på de store prøver.

Etter pause fant TIL nok en gang tilbake til de takter som resulterte i et overtak i kampens første halv time. I hovedrollen, Per Høgmo, som gjennom hele første omgang hadde presset Mjølner-kapteinen Ole Johan Olsen i nærkampene. I kampens siste halvdel utfoldet den tidligere Mjølner-spilleren seg stort, og var med på å gi TIL-laget en ny tyngde, og produserte i tillegg sjanser som ikke ble utnyttet.

To ganger var Tore Nilsen nær ved å score. Først  20 minutter før full tid fikk TIL betalt for sin dominans. Trond Steinar Albertsen spiller seg fint fri på høyresiden, legger inn foran mål der Lars Espejord hever seg hodet over Mjølner-forsvaret og styrer ballen i vinkelen. Corner-statistikken var 11-4 i TILs favør.

Dommer var Frantz Jensen fra Furuflaten.

Oppdatert: 04.02.2004