2.div.avd.B 1984: Tromsø IL - Harstad IL

Da Truls Jensen måtte gå ut i pausen var det også slutt med TILs overtak i 2. divisjonsoppgjøret mot "erkerivalen" Harstad IL på Alfheim Stadion. Fram til pause hadde TIL ledelsen 1-0 - en ledelse det ikke var noe å si på, men tapet av Truls resulterte i at TIL ble et helt ordinært 2. divisjonslag - ikke stort bedre enn HIL - ja kanskje dårligere også, for HIL scoret en gang i andre omgang, og det ble dermed poengdeling på Alfheim.

Det begynte som det hadde gjort for TIL de siste hjemmekampene, med scoring allerede etter åtte minutter. Trond Johansen la inn foran HIL-målet fra høyresiden. Ballen stusset bort i en TIL-spiller og havnet hos Tore Rismo som udekket kunne sette ballen i mål bak HIL-keeperen Kjetil Elvenes.

Ikke noe å si på TILs tidlige scoring, selv om HIL i åpningsminuttene hadde tatt initiativet. Det rekordstore publikum - 2020 - nærmest ventet på den første TIL-scoring tidlig i kampen - og den kom da også. Etter dette hadde TIL føringen, og spilte seg fram til flere gode scoringsmuligheter uten å lykkes. Blant annet hadde Trond Johansen en av sine vanlige "kanoner" fra vel 30 meter som HIL-keeper så vidt fikk en hånden på.

HIL spilte hele tiden med tette markeringer på Trond Johansen og Per Høgmo, men dermed fikk de andre TIL-spillerne bedre plass. Det var altså så vidt denne HIL-taktikken holdt for HIL-forsvaret som kun hadde en eneste oppgave - i forsvar å beine ut ballen raskes mulig.

Da ble HIL-mulighetene adskillig flere i andre omgang. Det var nemlig et helt annet TIL-lag som kom ut på banen etter pause. Ikke det at så mange spillere var skiftet ut eller formasjoner var endret, men det var altså nok at Truls Jensen ble erstattet med en Trond Gunnar Nilsen uten kamptrening. Nå skal ikke Trond Gunnar ha skylden for at det ble poengdeling. Han forsøkte å gjøre sin oppgave, men resten av TIL-laget falt mer og mer sammen etter hvert som omgang skred fram. Først i de siste fem minuttene våknet TIL igjen, men da var det forseint å berge begge poengene.

Brukbar dommer var Jens Petter Jensen fra Silsand.

Oppdatert: 08.02.2004