2.div.avd.B 1984: Steinkjer IL - Tromsø IL

En forsvarstabbe var nok til at TIL mistet roen, tålmodigheten og - kontakten med tetlaget. Kald-dusjen allerede etter halvannet minutt, brakte TIL-mannskapet ut av balanse. Men tet-laget Steinkjer var ikke bedre enn at et ubalansert TIL-mannskap i rettferdighetens navn burde hentet med seg det ene poenget.

Kampens eneste mål kom etter kampens første angrep, TIL-forsvaret maktet ikke å avklare ballen i eget straffefelt etter skuddforsøk.   Et Steinkjer-lag som i overraskende stor grad satset på sikring og press langt tilbake på banen, fikk TIL-laget til å bli utålmodig. Bare i korte perioder av kampen maktet gjestene å bryte gjennom med hurtige kombinasjoner, og diagonalpasninger med gjennomløpninger på kant.

I stedet ble pasningene slått inn mot midten, hvor en treg, men robust del av Steinkjer-forsvaret fikk regjere. I tillegg presset TIL ballen for mye i midtsonen - og reduserte dermed "rommene" bak Steinkjer-forsvaret. Tet-oppgjøret i B-avdelingen ble langt fra så velspilt som man hadde håpet. Totalt telte vi seks skudd mellom stengene gjennom kampen - ett gikk inn i TIL-målet, to måtte Roald Jan Pedersen ned på strek for å holde. De tre andre måtte Steinkjer-keeper Geir Mediås strekke seg i full lengde for å avverge.

  Lars Espejord var TILs beste.   Dommer var Knut Skoglund fra Malvik

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 04.02.2004

Del dette: