2.div.avd.B 1984: Mjølner - Tromsø IL

Øvelse gjør mester. Trond Johansens vilje til å utvikle sine egne ferdigheter kan bringe Tromsø IL inn i mesterskapskampen. I denne kampen la Skøelv-gutten grunnlaget for en uhyre viktig TIL-seier, da han fra drøyt 20 meter dundret inn sitt 14. seriemål, og lot sine medspillere få et pusterom i en kamp som fram til da hadde vært dominert av hjemmelaget.

For fram til Trond Johansens forløsende scoring hadde det vært Mjølners kamp. Hjemmelaget tok komandoen, TIL hadde problemer med å forsvare seg, spesielt påtakelig var en svakspillende midtbane, der hverken Lars Espejord, Truls Jensen eller Tore Rismo klarte å komme inn i kampen. Det frispark som til slutt skulle gi TIL 1-0, kom etter at Tore Nilsen ble tatt hånd om av en Mjølner-forsvarer, slike sjanser vet Trond Johansen å utnytte.

Etter sidebytte greide TIL å markere seg sterkere i kampen. TIL gikk opp i 2-0 etter en fin forsering av Arne Andreassen, han fikk lagt inn foran mål der Per Høgmo dytte ballen i mål. Etter dette slapp TIL seg mer løs. Mjølners redusering kom på grunn av en markeringssvikt på venstresiden, der Kåre Berglund lett kunne score.  

Dommer var Egil Nervik fra Freidig.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 25.02.2004

Del dette: