2.div.avd.B 1984: Hødd - Tromsø IL

Før pause ble TIL regelrett rundspilt. Hødd var i desperat poengnød, og greide relativt tidlig å tilrive seg initiativet. De rød/hvit spilte tafatt, og til tider interesseløs fotball. Flere ganger var forsvaret på gyngende grunn. Begge baklengstmålene før pause må vi nok til en viss grad tilskrive dårlig forsvarsarbeid.

Hødd-spissen Jan Arild Roppen ble kampens store forgrunnsfigur. I løpet av førti minutter laget han sitt første hat-trix. I tillegg headet han i stolpen, og var nær ved å få straffespark da en TIL-forsvarer "klatret" på han.

Etter hvilen var det heldigvis andre saker TIL viste. Hødd trakk seg bakover, og satset på kontringer. Det lyktes allerede etter ett minutt, da Roppen nettet for tredje gang. Men deretter ble det mest TIL. Laget fikk et markert grep på midtbanen. Selv om den sleipe gressmatta ikke akkurat innbød til det helt store fotballspillet, fikk vi se et par fikse kombinasjoner. Lars Espejord jobbet godt på midtbanen gjennom hele oppgjøret. Men lønn for strevet fikk han egentlig ikke før etter pause.

"Trøstemålet" kom etter en gedigen keepertabbe av Hødd-keeperen. Han var utenfor egen 16-meter, og skulle akkurat skyte ballen utover. Istedet bommet han helt fatalt, og Trond Johansen satte ballen iskaldt i mål. Tore Nilsen hadde den største muligheten utover i omgangen, da han etter corner smelte til fra kort hold. Ballen gikk først i tverrliggeren, deretter i stanga, men over streken ville den ikke.

Tore Nilsen var for øvrig sitt lags beste, men heller ikke han greide å forandre TILs Hødd-kompleks.  Dommer var Knut Skoglund fra Malvik.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 07.02.2004

Del dette: