2.div.avd.B 1983: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Målløse kamper kan meget vel være underholdene !   Det beviste Tromsø IL og Strømsgodset IF. Sjanser i fleng på begge sider av banen kunne gjerne gitt både to og tre scoringer til hvert av lagene. At det ble med sjansene får så være, begge lag har all ære av forestillingen på en bløt og vanskelig bane. At Tromsø IL spilte sin ellevte uavgjorte seriekamp, deriblant en rekke kamper uten scoringer, skyldes på ingen måte at årets TIL-utgave er av noen utpreget defensiv legning.

Både TIL og SIF slo an med publikumsvennlig og sjanseskapende spill allerede fra avspark. Før minuttet var gått måtte Roald Jan Pedersen vise sin klasse ved å "hente ned" et langskudd fra Kjell Vidar Vike - et skudd som hadde en faretruende retning mot vinkelen. Like etter var det TILs tur. Eivind Andreassen kom alene gjennom, men litt for langt ut på siden fikk han aldri bestemt seg for å avslutte.

Når så Ståle Killie reddet på streken etter corner da det bare var gått seks minutter, var tonen slått an. Vel skal det bemerkes at det skjelden ble vist det store spillet ute på banen - noe forholdene som nevnt må ta sin store del av skylden for. Totalt sett var det en jevnspilt første omgang, der begge lagene hadde sine sterke perioder.

Men tilbake til scoringsmulighetene, de fleste sto Strømsgodset for, de farligste hadde Tromsø IL. Lykkes gjorde heller ikke Lars Espejord da han mot slutten av omgangen vel hadde TILs beste mulighet så langt. Han fikk en retur etter Trond Johansens skudd fra skrå vinkel, smelte til fra 16-meteren, men kanonen strøk like over tverrliggeren.

Andre omgang ble mye lik den første. Begge lagene hadde sine sterke perioder, perioder der motstanderne var på temmelig gyngende grunn. Truls Jensen, Trond Johansen og Lars Espejord var alle frempå med gode muligheter.

Som så ofte tidligere var det spillerne i de bakre rekker som får best attest hos TIL. Roald Jan Pedersen er nevnt, han var lagets klart beste. Midtstopperparet Tor Pedersen og Tore Nilsen var som vanlig stødig, det samme var Arne Andreassen. Framover var det mer ujevnt, Truls Jensen og Trond Johansen var de mest positive.  

Likevel best av alle var dommeren Einar Halle fra Molde, han gjorde ikke skam på sin posisjon som landets beste pipeblåser. Han hadde full kontroll og nøt tydelig respekt hos spillerne.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 02.02.2004

Del dette: