2.div.avd.B 1983: Tromsø IL - Steinkjer

Lørdag fikk nok et topplag i B-avdelingen føle at TIL ikke er å spøke med på hjemmebane. For to uker siden slapp Molde med skrekken etter å ha blitt rundspilt til tider, lørdag bør Steinkjer være godt fornøyd med at det ble et poeng. Med bedre utnyttelse av sjansene - særlig i første omgang - hadde det vært lite å si på hjemmeseier.

Her er vi altså nok en gang inne på problemene for årets TIL-utgave: For dårlig utnyttelse av sjansene. Med to scoringer notert er selvsagt en forbedring, men ennå er det en for dårlig utnyttelse av de såkalte "hundre-prosent" sjansene, der hadde TIL i alle fall to i første omgang.

Spillemessig gjennomførte TIL en bra kamp - gjennom begge omgangene. At man fikk to scoringer i mot seg i løpet av seks minutter midt i første omgang, tæret naturlig nok på humøret, det var også en slukøret gjeng Torkild Brakstad møtte i garderoben i pausen.

Det var nesten som et nytt lag som kom ut etter pause. Da greide man det man ikke lykkes i første omgang. Ballen ble hurtig spilt opp i Steinkjer-feltet, og ikke minst, man greide å beholde ballen der. Dermed kom også sjansene- og målene. Med redusering bare seks minutter etter pause, fikk man tidlig lønn for å starte omgangen i hundre. TIL fikk straffespark, etter at Eivind Andreassen ble lagt ned da han var i full fart mot mål. Straffen satte Truls Jensen sikkert i mål.

Artig var det at Lars Espejord fikk æren av å utligne, han gjorde manns jobb som erstatter for Johnny Albertsen. Nå kunne han ikke unngå å nette helt inne på målstreken, etter at Trond Gunnar Nilsen hadde vunnet en duell med Steinkjers keeper.  

ØStåle Killie, Tore Nilsen og Trond Johansen var TILs beste.    Dommer Frank Aase gjorde en jevnt bra jobb, men kunne med fordel trukket frem kortet ved flere anledninger. Det ble vel hardt til tider, fra begge lags sider.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 31.01.2004

Del dette: