2.div.avd.B 1983: Tromsø IL - Molde

Poengløs oppvisning, blendende underholdning, og et underbyggende bevis på at Tromsø IL 1983 er i besittelser av egenskaper som avkrever respekt. I 75 minutter fikk nemlig Tromsø IL gjøre som ville mot B-avdelingens fremste mesterskapsfavoritt. Med et entusiastisk hjemmepublikum som referanse noterte vi årsbeste, og anfører samtidig skuffelse over at et markert spillemessig overtak ikke var nok til å påføre Molde sesongens første serienederlag.

Med nummer 13 på ryggen ble Knut A.Næsbø puttet på banen 15 minutter ut i andre omgang. Etter et tvilsomt idømt frispark ble ballen lobbet over TIL-muren. Uenighet om ansvarsforhold bidrar med sitt til at Næsbø får nødvendig ro på seg til å putte ballen i mål fra kloss hold. TIL-forsvarets eneste miss ble skjebnesvanger.

Når kampens eneste scoring er nevnt, gjenstår det bare å nevneTromsø IL s dominans. Etter et kvarters føring med Torkild Brakstads tidligere klubb, tok nemlig TIL respektløs komando. Anført av en uhyre pasningssikker Trond Johansen fløt nærmest hjemmelaget over av selvtillit. De tok komandoen i eget forsvarsfelt, der Tor Pedersen gjennom 90 minutter gjorde landslagsmannen Jan Berg, til en middelmådighet.

På midtbanen vant TIL nærkampene, luftduellene og greide i tillegg å etablere tyngde i angrepet. Et angrep som denne gang var disponert for gjennombrudd på vingene. Både Trond Gunnar Nilsen og Trond Johansen ble kjørt ut på flankene, og bakfra skapte Johnny Albertsen & co bredde. Trond Johansen gjorde en meget overbevisende første omgang, og levert utelukkende pasninger av lissemerket.

Men tross et markert press både ut omgangen og etter sidebytte, greide ikke TIL å omgjøre mange av sine tilbud i tellende resultater. Nærmest var Johnny Albertsen da han to ganger drev gjøn med Molde-forsvaret. To ganger presterte han teknikk i oppvisningsstil, og var nær ved å lykkes i det siste trekket.  

Dommer Jens Johansen fra Stålkameratene, kom beklageligvis mye i fokus. Han opptrådt inkonsekvent, stykket spillet unødvendig opp, pådro seg spillernes vrede utallige ganger, og hadde totalt sett en lite heldig hånd om kampen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 30.01.2004

Del dette: