2.div.avd.B 1983: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Når Bodø/Glimt med løftet hode går mot en sesong i nordnorsk 3. divisjon for første gang siden 1975, så henger det sammen med et håp om at man i løpet av tre år skal greie å komme tilbake med et lag godt nok til å etablere ny kontrakt i norsk-toppen. Tromsø IL har langt kortere tid på seg om man akter å bevege seg ut av middelmådighetenes rekker, og fremtre med selvtillit og farge for sitt hjemmepublikum. Vel og merke om man akter å beholde fotfeste i 2. divisjonen.

Kun to ganger denne sesongen har TIL greid å score nok til å vinne en hjemmekamp. Mot Glimt produserte de nok sjanser til å rettferdiggjøre en klar seier. Men det ble med sjansene, nok en gang. Småpent og forsiktig greide TIL å beholde initiativet i kampen. Innimellom var Glimt fullt på høyde, dog uten at TIL-forsvaret ble presset. En kamp som åpnet friskt med et sterkt TIL-press, utartet seg til en kjedelig forestilling i takt med at inneffektiviten ble avdekket.

Tromsø IL kan trøste seg med at en målløs forestilling kan være underholdende. En fattig trøst når man samtidig registrerer sjanser nok til en storseier og skikkelig publikumsunderholdning.  Bodø/Glimt ble innledningsvis hardt presset. TIL tok komandoen på midtbanen, der for øvrig Trond Steinar Albertsen utmerket seg som en ballvinner og skapende spiller. De greide å etablere et kontant press på Glimt-forsvaret, og skapte målsjanser.

Men Glimt greide å komme tilbake. Mer et resultat av at TIL ga fra seg initiativet, enn at Glimt utmerket seg med spill av kvalitet. TILs midtbane ble for tung. Fremspillene til Johnny Albertsen og Trond Johansen ble for dårlige, og avslutningene for lite konsentrert. Tre ganger var TIL-spissene alene med en meget god Glimt-keeper uten at de greide å putte ballen i mål. Men man kan vel si at Svein Arne Olsen var uheldig da han traff tverrliggeren, og det med en kanon av ei heading det vil gå frasagn om lenge. Den hadde fortjent en bedre skjebne.

I forvaret gjorde Arne Andreassen en meget god jobb. På midtbanen er Trond Steinar Albertsen nevnt med positive fortegn. Mens verken Johnny Albertsen eller Trond Johansen kan gis bestått karakter ut fra deres inneffektivitet. Trond Johansen hadde en del bra skuddforsøk, men for Tromsø IL skal det noe mer enn en opplagt sjanse til for at de skal bli mål.  

Dommer var Steinar Aas fra Stjørdals/Blink.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 01.02.2004

Del dette: