2.div.avd.B 1983: Tromsø IL - Aalesund FK

TIL nådde bunnen da Aalesund slet seg opp fra nullpunktet i B-avdelingen. Sterkt fysisk og taktisk godt spill var ingredienser gode nok til å sette TIL ut av spill. Et TIL-lag som spilte uten engasjement og tæl. Det måtte en finnmarking til for å tilføre TIL sitt første serietap i år. AaFK-trener Frank Sourza satte to forstoppere til å følge duoen Trond Gunnar Nilsen og Trond Johansen.

Aalesunds to lettkjøpte scoringer var nærmest representativ for TIL-lagets uengasjerte spill. TILs kvalitetsfattige pasningsspill, manglende tæl og vilje i nærkamper og noe omstendig spill, ble møtt med robuste sunnmøringer med langt større offervilje. Skjelden har vi sett et så tafatt og famlende TIL-lag.

Det var innstillingen hos spillerne som sviktet. Når det sviktet så kraftig som mot Aalesund, er det lite vi kan hente ute på banen. Det nytter heller ikke å håpe på seier når vi heller ikke utnytter de sjansene som byr seg, sier TIL-trener Torkild Brakstad.

TILs forsvarskjede avslørte svakheter under press. TILs midtbane maktet skjelden å frigjøre seg og gi angrepsduoen Trond Gunnar Nilsen og Trond Johansen tilstrekkelig støtte. I tillegg avslørte Trond Gunnar spesielt i andre omgang, manglene vilje til å søke støtte hos sine lagkamerater i dybde-disposisjoner.   

Dommeren Egil Nelvik fra Fredig viste utrolig inkonsekvens og varierende tolkning av regelverket. Det i en kamp som inneholdt  uvanlig mange nærkamper, som et resultat av mange tætte markeringer fra AaFKs side.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 29.01.2004

Del dette: