2.div.avd.B 1983: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Hvor lenge skal vi stå med lua i handa i Norsk fotball ?  Torkild Brakstads hjertesukk får stå som karakteristikk av Tromsø-guttenes sørgelig fotball på Marienlyst i Drammen. Det eneste gledelige var at gjestene pussig nok tålte varmen bedre enn vertene, og at de dermed dro med seg det ene poenget hjem til kulda igjen.

TIL-guttene hadde avspark og satset friskt, med tre mann i fremste rekke, og en håndfull spreke tilløp i de første fem minuttene. Men så snappet hjemmelaget opp to-tre litt for djerve pasninger, broderte opp mot TIL-målet med lynhurtige kombinasjoner langs flankene og usikkerheten spredte seg. Dermed ble omgangen helt og holdent hjemmelagets.

Fremover på banen sprang så vel Trond Gunnar Nilsen, Trond Johansen og Eivind Andreassen  iherdig i varmen, men mest i offside og på håpløse fremspill. Sammenhengen i laget manglet fullstendig og feilpasningene nesten like mange som varmegradene.

Etter det vedvarende Strømsgodset-presset før pause, var nok de mest innbitte TIL-patriotene innstilt på at det velorganiserte Drammenslaget skulle sette inn dødsstøtet etter hvert som heten krevde sitt. Men den gang ei. Brakstads gutter fortsatte å jobbe som galeislaver, og utover i andre omgangen var det faktisk søringan som slumret inn.

TILs forsvarsfirer fikk derimot mer og mer ro på seg til å bygge opp spillet, og selv om corner-statistikken etter pause - 8-2 i Godsets favør - taler sitt tydelige språk, kom gjestene mer og mer med. Likevel ble lagarbeidet fremover på banen aldri annet enn tilfeldig.

TILs beste spiller var Roald Jan Pedersen.    Dommer Tore Hollung fra Østsiden var svak. 80% hjemmedommer, likevel var Strømsgodsets trener misfornøyd.

Oppdatert: 30.01.2004