2.div.avd.B 1983: Molde - Tromsø IL

Tromsø IL prøvde så avgjort å skape problemer for Molde, men med et drømmetreff og 1-0 allerede etter tre minutters spill, kunne aldri TIL få Molde på tilstrekkelig vaklende grunn, til at det lot seg gjøre å vippe hjemmelaget av pinnen. 4-1 vant Molde til slutt, etter at laget hadde fått bra uttelling på målsjansene. Tre gule kort til Tromsø-spillerne og kampens siste scoring av Lars Espejord, er vårt bevis på at TIL gjorde hva de kunne for å stoppe Molde.

Nettopp for TIL-trener var det ikke helt uvesentlig på hvilken måte kampen ble gjennomført. - Det kan ikke nektes for at jeg gjorde meg visse tanker foran denne kampen som gikk på et eventuelt stortap, medgir Torkild Brakstad.  - Det er klart dette var en veldig spesiell situasjon for meg, etter som jeg har mine røtter i nettopp Molde. Hadde ikke Molde fått denne goalen så tidlig, kunne det ha blitt en annerledels kamp.

Det blåste tildels kuling i kastene på Molde Stadion, og TIL tok sjansen å spille i motvind i første omgang. Om det var avgjørende skal vi la stå ubesvart, men faktum er at Molde med vinden i ryggen fikk den starten de hadde håpet på. En ball som blåste til corner var nemlig opptakten til 1-0. Bare tre minutter var gått da Knut Næsbø snapper corner-returen på 20 meters hold, og sendte den som et prosjektil helt oppe i krysset.

Dermed hadde Næsbø sørget for den opptakten Molde trengte. Men selv etter at Stein Olav Hestad sendte Molde foran med 4-0 på straffespark ti minutter etter sidebytte, fortsatte TIL å kjempe. Banens beste spiller kapteinen Tore Nilsen, gikk høyere opp på banen i andre omgang, etter å ha dirigert alt fra sin sweeper-posisjon i første halvdel av kampen. Torkild Brakstad var fornøyd med måten TIL tapte på, selv om han var "redd" kampen på forhånd.  

Dommer var Knut Skoglund fra Malvik.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 02.02.2004

Del dette: