2.div.avd.B 1983: Bodø/Glimt - Tromsø IL

Tromsø IL har snudd trenden i allnorsk sammenheng. Med seieren over Glimt beviste årets versjon av de rød/hvite at de kan avgjøre kamper som spillemessig utvikler seg i deres disfavør. En nødvendig ingrediens i fotball som kan gjøre Tromsø-laget til et vinnerlag.

Det var nemlig Glimt som hadde ballen mest i den fortvilte poengjakta på Aspmyra. Men hjemmelagets omstendige og teknisk småspillende opplegg. førte ikke fram mot TILs robuste og fysisk sterkere forsvarskjede. Selv ikke med kampens største og fleste måltilbud, klarte ikke skyggene av det sagnomsuste Glimt å ta poeng fra "Stall Brakstad".

TIL var best på banen i kampens avgjørende fase. Etter at Glimt åpnet kampen best, kom TIL lenger fram på banen - presset høyere, og vant nærkampene på midtbanen. Kampens eneste scoring kom da Truls Jensen meget påpasselig fulgte ballen etter et misslykket skuddforsøk fra Trond Gunnar Nilsen. En ball som ville funnet veien mot cornerflagget, møtte Truls Jensen på straffemerket, og satte den kontant i mål.

Glimt hadde ikke tilstrekkelig tyngde i angrepet til å dra nytte av sitt omstendige spill. På ei regnvåt gressmatte ble de fleste oppløp før pause stanset av ei kontant forsvarsrekke hos TIL. Glimt maktet å spille seg oppover på banen igjen utover i andre omgang. Og de siste 20 minuttene var hjemmelaget de klart dominerende på banen.

TILs forsvarsrekke representerte kvalitet og sikkerhet, og har fortsatt notert færrest baklengst i norsk 2. divisjon. Prestisjeoppgjøret mot Glimt dokumenterte at TIL har inntatt nord-toppen.

Roald Jan Pedersen og Tor Pedersen var TILs beste denne gang.   God dommer var Jens Petter Jensen fra Silsand.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 28.01.2004

Del dette: