Cup NM 3.runde 1982: Mjølner - Tromsø IL

Angrepslysten kom for sent. Først da Mjølner hadde slått inn spikeren i TILs kiste startet Tromsø-guttene oppkjøret. Gjennom hele kampen hadde TIL et spillemessig overtak. Mjølner tok vare på de to sjansene laget fikk. Og scoret på begge.  Fortjent nok - sa en resignert Torkjell Brakstad - det var ikke vår dag. Vi spilte vanskelig og tok ikke vare på de sjansene som bød seg.

Mjølner vant først og fremst på sin bedre rutine. TILs angripere puslet for mye, Nils Olav Markussen tok det som kom innenfor 16-meteren. Kontant forsvar var medisin mot Trond Gunnar Nilsens og Arve Antonsens lette og tekniske spill.

Gjennom de fleste av kampens 90 minutter var det TILs unge midtbane som hadde ballen mest. Ståle Killie fordelte ballene og slet godt. Truls Jensen mistet respekten utover i kampen, og spilte bedre og bedre. Lars Espejord ble erstattet av Trond Steinar Albertsen. Albertsens entre ble svært uheldig. Hans første kontakt med Mjølner resulterte i straffespark. Fellingen av Ivar Bøgeberg avgjorde kampen.

TIL puslet for mye. Mjølner er langt mer robust. Derfor lot vi de spille på midtbanen. Vi avanserte fullt fortjent, sa Geir Indregard hos Mjølner.   I rettferdighetens navn skal det sies at TIL fikk annulert to mål. Begge avgjørelsene kan diskuteres.

Tromsø-guta lot i alle fall å være uenige med dommeren som var Frank Aase fra Høken.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 22.01.2004

Del dette: