Cup NM 2.runde 1982: Alta IF - Tromsø IL

Tromsø IL var best i alt, og vant en fortjent 3-0 seier over Alta på Aronnes Stadion. Hjemmelaget hadde bare en stor målsjanse gjennom hele kampen, da de like før slutt var nære ved å score. Men Svein Arne Olsen reddet på målstreken. Dermed er Tromsø IL i NM-cupens tredje runde.

Gjestene fra Tromsø tok initiativet i kampen allerede fra start, og dominerte det som foregikk ute på banen helt til det gjennsto et kvarter av kampen. Da kom Alta mer med på banen, men uten at de klarte å skape sjanser foran Roald Jan Pedersen i TIL-buret.

Det som i første rekke skilte de to lagene, var gjestenes langt større bevegelighet, deres suverene overlegenhet i hodespillet, og de var også veldig mye flinkere å holde ballen i laget og hjelpe hverandre. Tromsø IL seier kunne gjerne vært større. Blant annet utmerket Lars Espejord og Ståle Killie seg, og disse to spillerne var stadig frampå med farlige skudd og gode pasninger.

2-0 ledelse til gjestene ved pause var ihvertfall ikke for mye. Til tross for en klar TIL-seier ble det aldri noen stor kamp på Aronnes, men TIL-laget ga et solid inntrykk, og er absolutt det beste laget som har gjestet Altas hjemmebane. Hos Alta utmerket Svend Bang Pedersen og Trond Regimiussen seg. I tillegg til de før nevnte TIL-herre utmerket Arve Antonsen og Trond Gunnar Nilsen seg positivt.

Dommer Paul Antonsen fra Indrefjord var aldeles svak.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 20.01.2004

Del dette: