Cup NM 1.runde 1982: Tromsø IL - Skøelv IL

TIL er klar for 2. runde i NM-cupen. Laget beviste at det tross alt er klasseforskjell på de beste lagene i 3. divisjon og i TITO-serien. 3-0 ble det til slutt, men ingen kunne sagt noe særlig på om seieren hadde vært dobbelt så stor.

Det eneste som hadde kunne berget Skøelv, var om lagets kaptein Normund Johansen hadde tatt skikkelig vare på den kjempesjansen han fikk etter bare et knapt minutts spill. Helt alene med søskenebarn Roald Jan Pedersen i TIL-buret, satte imidlertid Johansen ballen rett i kroppen på TILs keeper.

Ellers var det TIL som dominerte kampen fra start til mål. Både Johnny Albertsen, Eivind Andreassen og Trond Gunnar Nilsen hadde sine muligheter, før sistnevnte fem minutter før sidebytte endelig fikk hull på byllen. Et lang overlegg fra venstre fikk ikke Skøelv-keeper bokset ut av den farlige sonen. Fra ti meters hold fikk Trond Gunnar Nilsen ballen på hel volley og dundret den i nettmaskene.

Etter pause hadde TIL vinden i ryggen, og Skøelv fikk akkurat så store problemer som en kunne ha regnet med. De siste 45 minuttene foreløp som reneste sammenhengende stormløp mot Skøelv-målet. 2-0 kom etter etter et fint angrep, Arne Andreassen sendte en lang ball ut mot venstre, Johnny Albertsen headet pent ned til Trond Gunnar Nilsen som skjøt rolig og velplassert forbi en utrusende keeper.

Den tredje scoringen kom fra nøyaktig samme posisjon, denne gangen var det Trond Gunnar som la ut til Johnny, hans harde og velplasserte skudd kunne ikke Odd Petter Fosshaug i Skøeøv-målet gjøre noen ting med.  På TIL spilte egentlig hele laget brukbart, Trond Gunnar Nilsen fortsetter å score mål. Som bakerste mann i forsvar spilte Arne Andreassen en feilfri kamp, og vi utnevner han til banens beste, selv om han kanske har den letteste jobben i TIL-laget når det fungerer så bra som tilfelle er nå.   Trond Johansen fra Skøelv fikk gult kort for kjeftbruk.

Dommer Frantz Jensen fra Furuflaten hadde full kontroll på kampen.

Oppdatert: 20.01.2004