3.div.avd.F 1982: Tromsø IL - Ståkameratene

Det var nok flere som gruet seg til andre omgang, slik de første 45 minuttene hadde utviklet seg på Valhall Stadion. Planløst spill fra 3. divisjonens to topplag, gjorde lite for å varme i ruskeværet. Men som lavtrykket senket seg med snøbyger med sur og kald vind i begynnelsen av andre omgang, kom høytrykket til tribunene.

Det var som hjemmelaget stilte et helt nytt og uthvilt mannskap på banen for å avgjøre kampen i løpet av de aller første minuttene av siste halvdel. Den første scoringen kom da også etter fire minutters morsom og offensivt spill av andre omgang. Lars Espejord som startet kampen og fullførte den i stor stil, la en pasning til Johnny Albertsen på venstresida, Johnny gikk i stor fart til dødlinja, og la ballen lavt inn foran mål. Alltid påpasselige Trond Gunnar Nilsen hadde ingen problemer fra tre meters hold.

Scoringen ga ytterlig tilskudd til en offensiv av hjemmelaget, som brakte Stålkameratene fullstendig på hælene. Og nå traff spillerne hverandre så det var en sann fryd - fordi laget også holdt stort tempo. Og arbeidet og slitet ga ytterlig avkastning, seks minutter etter første scoring, satt ball nummer to i nettet. Denne scoringen velger vi å kalle kampens perle.  2-0 kom slik: høyreback Svein Arne Olsen kranglet til seg ballen omtrent midt på Ståls banehalvdel. Han ser Ståle Killie helt på topp i midtangrepet, og legger en høy ball som Ståle forfølger. Med full konsentrasjon på ballen, og en Stål-forsvarer tett i ryggen, klare han å løfte ballen videre, før han treffer bakken, og 2-0 var et faktum

De pågående femten minuttene var et eneste stor offensivt og hurtigspillende TIL-angrep mot gjestenes forsvar. Og så kom scoring nummer tre for TIL, signert av Arve Antonsen. Hjemmelaget fikk tildelt corner. Returen fra Stål-forsvaret traff Arve Antonsen, som fra 16 meter hadde all verdens tid til å "legge an". På hel volley satt ballen klistert i nettet.

Dommeren, Ole E. Sørdal fra Svelgen, satt nok som en tung klump i halsen på de fleste TIL-supporterne på tribunen. Personlig synes vi at de gule kortene satt litt løst, spesielt i "Pøsens" tilfelle. Uten egentlig å få dårlig kritikk, må en vel kunne hevde at Sørdal ikke var noe hjemmedommer.

Oppdatert: 20.01.2004