3.div.avd.F 1982: Tromsø IL - Sandnessjøen IL

Det ble slett ikke så enkelt for Tromsø Il som de fleste hadde regnet med, rett nok var det fjorårets sølvmedaljevinner fra 3. divisjonen TIL hadde på besøk, og som sådanne krevde helgelendingene respekt. Men lørdagens gjester på de sleipe og meget ujevne gressmatta burde normalt ikke vært store problem for TIL-guttene. Og egentlig var de vel heller ikke det.

I sannhetens navn skal det sies at en gressmatte som Valhall, kan knapt  noe lag vise maken til. At gresset manglet på store deler av banen er en sak. At banen var uhyre ujevn var en annen, og egentlig er det en stor prestasjon hver gang spillerne treffer hverandre med pasninger. Så derfor kan vi kanskje unnskylde begge lag for en fotballkamp under pari hva kvalitet angår. Det er bare det at vi var til stede da TIL slo Stål 3-1, banen var neppe så mye bedre for to uker siden - og da snødde det.

Hele kampen gjennom var det likevel Tromsø IL som var det førende, gjestene fra Sandessjøen hadde spredte tilløp til angrep, i tillegg til de to sjansene som de også scoret på. Trond Gunnar Nilsen og Arve Antonsen på topp hos hjemmelaget jobbet og slet, men de riktige fremspillene kom aldri. Etter 18 minutter ble Trond Gunnar felt innefor 16-meteren og korrekt  idømt straffespark. Eksekutøren Truls Jensen fikk to sjanser da Sandessjøens keeper beveget seg før straffen var tatt. Truls var nok glad for det, ettersom han skjøt utenfor første gang.

Et knapt kvarter senere var Truls på farten igjen, da snappet han ballen like utenfor gjestenes 16-meter, forserte forbi to forsvarere og fra kort hold sendte han ballen i mål. Sandessjøen reduserte helt i slutten av omgangen. Etter 82 minutter var det endelig Trond Gunnar Nilsens tur til å finne nettmaskene, han kom seg fri innenfor motstanderens straffefelt, og en hard markkryper satt i nettet. Bortelaget pyntet på resultatet tre minutter før slutt.

Dommer var Einar Bråthen fra Håkvik - bortsett fra endel uforståelige avblåsinger, syntes han å ha kampen under kontroll.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 20.01.2004