3.div.avd.F 1982: Tromsø IL - Morild

Mange snakket om formsvikt etter forrige helgs tap mot Alta, jeg har oversett uttalelsen, jeg viste at guttene ville komme tilbake !  Det er TILs trener Torkild Brakstad som fastslår dette. Og Brakstad fikk rett. TIL kom tilbake. Morild ble feid av banen med en sikker 4-1 seier, som gjerne kunne vært større.

Alt fra første slag på ballen tok TIL-guttene initiativet i kampen. Midtbanen jobbet meget godt. Forsvaret, ledet av den meget solide Arne Andreassen, knuste alle forsøk Morild gjorde på å komme i angrep. Det eneste som ikke fungerte slik det bør, var angrepet. De spilte meget godt helt til de kom innenfor Morilds 16-meter, der sviktet de.

Det var først i det 28. minutt de fikk hull på den berømte "byllen",  Arne Andreassen slo en perfekt crossball til Lars Espejord som hadde få problemer med å sette ballen i mål. Bare seks minutter etter denne fine scoringen gikk hjemmelaget opp til 2-0. Denne gangen ved "kyllingen" Ståle Killie, målet kom etter en ren kanonade mot Morilds keeper, Ståle skjøt hardt nede i venstre hjørnet.

Morild som ligger nederst i 3. divisjon hadde ikke en eneste sjanse i løpet av kampen. Til tross for dette fikk de mål. Paal Fredheim utnyttet en stygg miss i TILs forsvar, han hadde bare å sette hodet fram. Det var etter dette at serielederen våknet for alvor. I det 70. minutt gikk TIL opp i 3-1 ledelse. Denne gangen ved jubilanten Svein Arne Olsen (spilte sin 300 kamp). Målet kom etter en nydelig corner fra Lars Espejord, som for øvrig var TILs beste spiller.

Etter dette hadde hjemmelaget sjanse på sjanse, og bare uflaks hindret TIL å gå opp i en langt større ledelse. Men til slutt fikk de lønn for strevet. Johnny Albertsen fikk en løs ball like innenfor 16-meteren. To raske finter var nok til å lure hele Morild-forsvaret, skuddet satt klistret nede i venstre hjørne.

Dommeren Wiggo Fjellberg fra Fløya, dømte under pari, og hadde i tillegg elendig kontakt med linjedommerne.

Oppdatert: 22.01.2004