3.div.avd.F 1982: Tromsø IL - Lyngen IL

Etter at den ordinære kampen skulle ha gått i helga på Valhall Stadion, (måtte avlyses etter 20 minutter, p.g.a. elendig bane), gikk kampen på Alfheim Stadions grusbane.

TIL trenger minimum ett poeng for å avgjøre tetkampen til egen fordel. Tre poeng skiller i dag TIL og Stål, og i tillegg har serielederen 16 plussmål å slå i bordet, når regnskapet skal gjøres opp om en drøy uke.

Gårdagens interne Troms-derby ble imidlertid mer et bevis på at Lyngen hører hjemme i 3. divisjonen, enn at Tromsø IL  framstår som avdelingens topplag.. Kun tre minutter brukte TIL til å avgjøre kampen til egen fordel. Etter dette var det Lyngen som fikk prege kampen uten at de noen gang greide å omgjøre sin fightervilje i klare måltilbud.

Matchvinner ble også denne gang midtbanesliteren Truls Jensen. En corner fra Trond Steinar Albertsen blir slått videre ut i feltet, der Truls smeller til på direkten. Lyngens keeper Peter Bolte må bare resignere, og etter denne scoringen ser det faktisk ut som om TIL erklærer seg fornøyd. På det vanskelige underlaget satte de punktum bak forsøkene på å spille konstruktiv angrepsspill, et fornuftig valg etter som den såpeglatte grusbanen ikke inviterte til småspill.

Med denne scoringen er så Truls Jensen denne sesongen bokført med 10 nettkjenninger i seriespill, og har klatret opp på siden av Morilds Paal Fredheim på scoringsstatistikken. En fjær i hatten på TIL-spilleren som har vokst stort denne sesongen, og faktisk har vært å regne blant sitt lags nyttigste inventar.  TILs beste spillere var Johnny Albertsen og Arne Andreassen.  

Dommeren Frantz Jensen fra Furuflaten - en av de få kampene vi har opplevd at Jensen ikke alltid har vært på høyde med de fleste situasjonene.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 25.01.2004

Del dette: