3.div.avd.F 1982: Tromsø IL - Kautokeino IL

En lite verdig avskjed !  En betegnende karakteristikk i avskjedkampen i 3. divisjon, hvor 2.divisjonsklare TIL vant 4-1 mot FIMA-klare Kautokeino. Viljeløst, tafatt og manglende konstruktivt angrepsspill kjennetegnet mesterlaget. Viljen var derimot Kautokeinos varemerke, men effektiviteten avslørte begge lag.

At TIL til de grader lot seg lure av Kautokeinos offside-felle, var betegnende for TIL-lagets vilje til å jobbe som et lag i avskjedskampen. En meget enkel, men likefullt effektiv felle, burde vært langt lettere å lese for TIL-angriperne. De få gangene hjemmelaget forsøkte å overliste Kautokeino-angrepet i slike situasjoner, falt som regel galt ut på grunn av ubeslutsomhet.

Hjemmelaget fikk seg en aldri så liten overraskelse utover i kampen da Kautokeino tilkjempet seg en offensiv rolle i kampen gjennom fartsfylt spill på midtbanen. Og nettopp i slike perioder var TIL redusert til en middelmådighet.

Viljesterke Svein Arne Olsen ble uten tvil lagets fremtredende aktør, at han tre ganger reddet laget fra baklengsmål, sier litt om viljen til å være til stede og avklare situasjoner i forsvaret. I tillegg viste han konstruktivt spill fra sin kantposisjon i forsvaret i hele kampen.

Målene:   1-0: Trond Gunnar Nilsen satte ballen inn fra 15 meters hold og skrå vinkel, etter pen gjennomspilling fra midtbanen.   2-0: Trond Steinar Albertsen headet i mål fra kloss hold.   3-0: Tor Pedersen headet i mål etter corner.   4-1: Tore Nilsen satte punktum med et "gratismål". Ole Isak Mienna satte ballen rett i beina på Nilsen, og returen trillet forbi en utspilt Adam Klement Hætta i Kautokeino-målet. 

  Dommeren Wiggo Fjelberg fra Fløya var ikke på høyde med situasjonene.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 25.01.2004

Del dette: