3.div.avd.F 1982: Tromsø IL - Karnes IL

Lykketreff, sa Lars Espejord om headingen som dalte ned i vinkelen å ga TIL 2-0. Scoringen trygget lagets ledelsen og sikret en oppskriftsmessig seier.     - Jeg kunne ikke annet enn å score, noen mente jeg var i offside. Selv var jeg aldri i tvil. Truls Jensen klemte til fra skrå vinkel. Ballen føk som en kanonkule inn i vinkelen bak Trygve Karlsen. TILs første mål kom som følge av feil i Karnes forsvar.

Seieren over Karnes var uhyre viktig. Den ga selvtillit til spillerne. Den førte laget nærmere sitt høye mål. Samtidig kommer lagene bak Tromsø IL i en panisk situasjon. Deres sjanse til å vinne divisjonen svinner. Lagene må innse at Tromsøs fotballstolthet er i ferd med å befeste sin stilling.

Karnes, som gjennom vårsesongen var et av de mest velspillende lag, hadde aldri sjanse til to poeng. Bare i løpet av de ti første minuttene presset de TIL ned i forsvar. Resten av kampen var TILs. Kampen var aldri god, spillerne virket for ukonsentrert. Foran mål manglet viljen til å score. Ingen tok initiativet. Begge lags angripere virket taffatte. Bare Arve Antonsen hos TIL jobbet slik en angripers oppgave er, men mål fikk han ikke, selv om han hadde flere gode muligheter.

TILs andre mål bekrefter at lagets unge spillere behersker hodespill. Ved flere anledninger var Eivind Andreassen, Truls Jensen og Lars Espejord dominerende i høyden. Selv om Espejords mål var heldig, styrte han ballen kontrollert mot keepers lengste hjørne. Headingen var løs, men umulig for Karnes keeper å redde.   Banens beste spiller var Roald Jan Pedersen.  

Dommer Roald Niskavra fra Mysen var god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 22.01.2004

Del dette: