3.div.avd.F 1982: Tromsø IL - Harstad IL

Harstad ILs tilbakevendte tanksenter Per Rønning, var nære på å vippe TIL ned fra tabell-toppen. TILs Johnny Albertsen ga imidlertid svar på tiltale i dette prestisje-oppgjøret, som vanskelig kan inneholde mere dramatikk enn en ble vitne til i denne kampen. Disse to (nr.10 på begges rygger) besørget kampens fire første scoringer - de siste tre i løpet av andre omgang første syv minutter.

Men kampen var halvspilt før den var velspilt. Dog bare perioder av kampens siste 45 minutter. TIL-seier på 3-2 var en arbeidseier, hvor HIL-mannskapet ikke klarte å følge de rød/hvites tempo i siste halvdel. Første omgang ble spillemessig noe av det svakeste TIL har prestert på hjemmebane i år. Skjebesvangert var TILs usikre spill i midt-forsvaret. Begge HILs mål kom nemlig etter usikkert og nølende spill, og personlige feil.

Men selv om kampens første 45 minutter ikke inneholdt de store kvaliteter rent spillemessig, hadde hjemmelaget tilbud nok til å tatt ledelsen. Både Trond Gunnar Nilsen og Ståle Killie var hver sin gang alene med HIL-keeperer uten å score. Om første omgang var lite å varme seg på, ble åpnings-minuttene etter sidebytte desto mer dramatisk. Johnny Albertsen utlignet knapt minuttet ut i omgangen, mens Per Rønning fire minutter senere sørget for å gi HIL-ledelsen igjen.

Men Johnny Albertsen hadde skumle hensikter bare to minutter senere, han fikk stå umarkert på 7-8 meters hold. Og fra skrå vinkel scoret han - og brakte igjen balanse i regnskapet. Lønn for god innsats og høyt tempo fikk TIL da Truls Jensen eksekurterte ballen i mål på straffespark, etter at Trond Gunnar Nilsen ble felt. Truls fikk to sjanser da keeper første gang var for tidlig ute.

Dommeren Jens Petter Jensen fra Silsand var bra.

Oppdatert: 23.01.2004