3.div.avd.F 1982: Tromsø IL - Alta IF

Selv om Alta nærmest var overkjørt rent spillemessig av Tromsø IL i 16. mai oppgjøret på Valhall Stadion, kan hjemmelaget på ingen måte få godkjent karakter. Kampen endte nemlig uavgjort 0-0, og et uinspirert TIL-lag må ta skylden for at årets første hjemmekamp endte målløs. Ingen TIL-spillere skilte seg ut i hverken poistiv eller negativ retning. Det virket nemlig som om hele laget var "dødt" i dette viktige oppgjøret. Alta derimot, har grunn til å være fornøyd, i hvert fall resultatmessig.

Allerede i åpningsminuttet burde TIL tatt ledelsen, da en farlig corner til slutt endte med en håndscoring av Eivind Andreassen. Målet ble korrekt annulert av kampens gode dommer Hans Fagge fra Falken. I de følgende minuttene hadde TIL flere gode målsjanser, men det ble bare med målsjansene. Etter sju-åtte minutters spill overtok Alta føringen spillemessig på grunn av sin innbitte innsatsvilje. Men denne innsatsen kunne ikke holde, og etter bare ti mintter var det store overskuddet av krefter slutt. Fra da av og resten av kampen var det hjemmelaget som bestemte.

Det er kanskje litt vel patriotisk å si at Alta kun to ganger - en i hver omgang - var over TILs 16-meter, men vår påstand er ikke langt fra sannheten. I alle fall hadde ikke Finnmarkslaget flere målsjanser i løpet av hele kampen enn man kan telle på en hånd. Selv om TIL spillemessig var klart best, oppsto aldri de helt farlige målsjansene.

Trond Gunnar Nilsen kjempet og kjempet, men ble gang etter gang helt alene i angrepet. Hvor de andre TIL-angriperne befant seg når TIL var i angrep, er ikke godt å si. I alle fall var de aldri der de skulle være. De få gangene det ble farlig foran Alta-målet var når Johnny Albertsen rev seg løs fra de bakre rekker, og med et herlig driv førte ballen nesten på langs av hele banen. Desverre skjedde de ikke ofte i denne kampen.    TILs beste var Johnny Albertsen.

Oppdatert: 17.01.2004