3.div.avd.F 1982: Stålkameratene - Tromsø IL

Trond Gunnar (Gull-fot) Nilsen tar saken. TIL-angriperens skuddfot er alene verd gull. Fra 25 meter ordner han 1-1 og tabell-ledelse igjen - etter at Stålkameratene hadde vikariert på toppen i 80 minutter. To trekk i TIL-laget, tverrvendig og skudd på hel volley fra 25 meter var nok. Og seieren kom på overmål på overtid. I det 92. spilleminutt satte Truls Jensen inn straffesparket bak Stål-keeperen, etter at Eivind Andreassen var felt. Mer dramatikk kan en kamp om seriemesterskapet ikke inneholde.

TILs nervebunter ble til tider rundingsbøyer for et Stål-lag som viste meget godt spill på midtfeltet de første 45 minittene. Og TILs nerver ble ikke under nevneverdig bedre kontroll etter hvert som hjemmelaget maktet og spille til sjanser inne i TILs straffefelt.

Stålkameratene tok nemlig ledelsen etter at TIL viste tegn til "sammenbrudd". Selv om scoringen etter bare fem minutter var en gedigen kald-dusj, kom TIL sterkt tilbake. Men så kom vertene tilbake, og spilte i perioder TIL trill rundt. Og sjansene kom på løpende bånd uten at hjemmelaget greide å score. Men TIL våknet av dvalen og fikk kontroll både over nerver og midtfeltet. Dette resulterte i to stolpeskudd av Truls Jensen og Ståle Killie.

Mens kampen var i ferd med å endre karakter, var det Trond Gunnar som ordnet saken. Utspill fra Stål-målet ble tatt på direkten av Arne Andreassen, pasningen tok Trond Gunnar vare på, vippet ballen opp - tverrvendte og sendte avgåre et kanonskudd en skjelden ser maken til. Og da kampen var over - trodde man - ble Eivind Andreassen felt innenfor straffefeltet, ett minutt på overtid. Dermed en seier for TIL.   TILs beste spiller var Arne Andreassen.

Dommer Einar Braathen fra Håkvik var god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 25.01.2004