3.div.avd.F 1982: Mosjøen IL - Tromsø IL

Trond Gunnar Nilsen var tilbake igjen på laget da Tromsø IL møtte Mosjøen IL på Kippermoen. TIL-trener Torkild Brakstad angrer nok ikke på den avgjørelsen at han lot Trond Gunnar få tillit etter karantenen. Trond Gunnar takket for tilliten med å være banens dominerende spiller. Han scoret tre mål, og må få hovedæren også for det fjerde.  4-0 lød TILs seier på, og laget ble dermed det første som har beseiret Mosjøen på hjemmebane i år.

Til tross for den klare seieren var det ikke noe storspill Tromsø IL vartet opp med. Bare i perioder fikk laget vist hvorfor de topper tabellen. Da ble det vist hurtig og teknisk fin fotball.  TIL fikk drømme-åpning. Mosjøens forsvar var i det gavmilde hjørne de første minuttene. Allerede etter tre minutter satt den første ballen i nettet. En Mosjøen-spiller misser i eget forsvar. Johnny Albertsen snappet ballen, og la en fin pasning til udekket Trond Gunnar Nilsen. Han skjøt hardt i mål via stolpen fra spiss vinkel.

TIL fortsatte med to gedigne sjanser, men så ble det likevel mål. Truls Jensen fikk gå igjennom et åpent MIL-forsvar, og la pasningen til en udekket Trond Gunnar. Fra kort hold og for åpent må satte han pasningen i nett-taket. Etter denne fine åpningen regnet man med utklassings-sifrer. Slik gikk det imidlertid ikke. TIL-spillerne tok etter hvert noe lett på oppgaven, og Mosjøen fikk organisert og tettet igjen forsvaret bedre.

Andre omgang åpnet med Mosjøen-press, uten at det førte til målsjanser. Utover i omgangen ble det mest stillingskrig på midtbanen med tildels kjedelig spill. Etter en halv times spill slo imidlertid Trond Gunnar Nilsen til igjen. Fra omkring ti meters hold viderebefordret han en pasning fra Eivind Andreassen i mål,  og 3-0.

Seks minutter senere var Nilsen igjen på farten. Fra midtstreken forserte han seg forbi de fleste av Mosjøen-forsvarerne, og skulle til å gjøre sitt fjerde mål da han ble felt bakfra.  Straffesparket som dette resulterte besørget Truls Jensen i mål.  I det 87. minutt var Trond Gunnar nære på 5-0 da han skjøt i stolpen. Det ble en makelig seier for TIL, som i perioder viste bra spill. Trond Gunnar fikk også vist at han er en goal-getter av de skjeldne. Det er fart over spillet hans, og snert i skuddene.

Dommer Karl Petter Moen fra Trim var god.

Oppdatert: 24.01.2004