3.div.avd.F 1982: Morild - Tromsø IL

Morild kom best i gang, og i løpet av åpningsminuttene hadde laget et par målsjanser. Men TIL gjorde de riktige tingene under press - skjønt press?  Morilds formasjoner var slik at laget ikke maktet å presse motstanderen i nevneverdig grad. TIL på sin side spilte tålmodig og presset ballfører. Dette ga snart resultater. Arve Antonsen fulgte etter et tilbakespill, og ble etter dommerens mening dyttet overende innen for 16-meteren. Og dermed straffe for TIL. En etter vår mening en meget tvilsom avgjørelse.

Sraffen ble satt inn nede ved stolperoten av Truls Jensen, og dermed hadde TIL fått en drømmestart på denne kampen. Videre utover i første omgang hadde TIL full klaff. Laget spilte hurtig, bevegelig og teknisk god fotball, ja til tider så god fotball som grusbanen på Myre tillater.

Samtidig var det aldri farlig for TIL-keeper Roald Jan Pedersen. TIL markerte bort Morilds raske spisser. Dagen andre scoring kom sju minutter før halvtid. Også denne gangen var scoringen forandlediget av en forsvarstabbe. Et sleivspark fra en Morild-forsvarer  inn foran mål ble snappet opp av Arve Antonsen, som satte ballen sikkert i mål.

Etter pause ble spillet langt dårligere. TIL var tydeligvis godt fornøyd med to mål og to poeng. Gjestene hadde flere farlige cornere som lett kunne ha ført til scoring, ettersom hjemmelagets keeper ved flere anledninger befant seg på den mye omtalte "blåbærturen".  Kampens store spiller, Morilds Paal Fredheim, sa etter kampen at det var greit å tape for et bedre lag.  

Middels god dommer var Frank Aase fra Høken.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 19.01.2004

Del dette: