3.div.avd.F 1982: Kautokeino IL - Tromsø IL

Det er sørgelig at 3. divisjonsfotball må spilles på en så dårlig grusbane, og med den dårlige sommeren, ser det bokstavelig svart ut for den nytilsådde gressbanen på Baktevarre Stadion.  TILs første angrep førte til scoring. Forsvaret til Kautokeino hadde på ingen måte funnet markeringene, og det var merkelig romslig for Lars Espejord, da han satte ballen i nota fra kloss hold etter tre minutter.

Det var klasseforskjell på lagene. TIL hadde initiativet hele omgangen, en svak motvind til tross. Laget var godt organisert, forsvaret markerer tett, sikrer godt og alltid på rett side av ballen. På midten var det mye mer bevegelighet en hos motstanderen. TIL-spillernes hodespill var mye bedre enn Kautokeino, og det var kort sagt ett bedre sammensatt lag en hjemmelaget.

Resultatet av dette var at det ble travle tider for hjemmelagets forsvar. Over høytaleren ble det sagt at Adam K. Hætta ble kalt 3. divisjonens beste keeper. Vi har ikke muligheten å vurdere det, men kan fastsette at han hadde flere ypperlige redninger. Vi noterte fire åpne TIL-sjanser i første omgang som keeper reddet mesterlig. Da han gjorde den eneste feilen i omgangen klarte TIL å øke til 2-0 ved Trond Gunnar Nilsen.

TIL fortsatte å dominere i andre omgang, og Eivind Andreassen la på til 3-0 allerede etter to minutter. Atter var markeringen og sikringen helt elendig i Kautokeinos forsvar. Samme mann la på til 4-0 etter 11 minutter, på nytt ble han alene med keeper og scoret sikkert.

Dommeren Oddbjørn Gundersen var lite bevegelig og svak.

Oppdatert: 21.01.2004