3.div.avd.F 1982: Karnes IL - Tromsø IL

Allerede etter første serieomgang i den nordnorske 3. divisjon befinner TIL seg der lagets tilhengere håper og tror de rød-hvite hører hjemme, nemlig på toppen av tabellen. Oppgjøret på Geitnes mot "utfordrer nummer 1", Karnes, var på forhånd ventet å bli jevn og hard. Det holdt bare stikk i 60 av de 90 minuttene. Fra da av til fløyta lød for full tid, beviste TIL til fulle hvorfor laget er seriefavoritt. To katastrofale feil i Karnes-forsvaret ble effektivt og nådeløst utnyttet, og dermed var hjemmelaget knekket. At TIL-forsvaret ikke ga seg før fem baller var havnet bak en fortvilt Karnes-keeper, sier også sitt om at Torkild Brakstads disipler ikke blir lette å skubbe seg på denne sesongen.

At TIL er fire mål bedre enn Karnes for øyeblikket, er en sannhet med visse modifikasjoner. Men at serielederen er sterkere besatt på de fleste plassene og bedre organisert, mener vi kampen var et klart bevis på. TIL spilte meget tålmodig og vant på det. Det gode og effektive angrepsspillet ble ikke tatt fram før den siste halvtimen.. Men når det først løsnet, så løsnet det til gangs.

0-1: Et høyt innlegg foran mål fra Svein Arne Olsen, misset Karnes-keeperen, Kurt Nilsen stygt på. Han serverte ballen på et fat til Trond Gunnar Nilsen, som ikke lot seg be to ganger.   2-0:  En råbom i Karnes-forsvaret førte til at Ståle Killie kunne skyte en løs, men velplassert markkryper i mål via stanga.  3-0:  Et flott gjennompill fra Tore Nilsen startet Arve Antonsen perfekt på. og fikk en tå på ballen noen tiendedeler foran Karnes-målvakten.  4-0:  På TILs første corner i kampen fik Svein Arne Olsen stå helt alene innenfor fem-meteren og headet utagbart i mål.  5-0:  Dagens perle! En millimeterpasning fra Eivind Andreassen fant hodet til Trond Gunnar Nilsen 40 meter unna. TILs storscorer viste sitt ubestridelig talent, og gikk nydelig opp og dunket ballen i mål med pannebrasken.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 17.01.2004

Del dette: