3.div.avd.F 1982: Harstad IL - Tromsø IL

TIL-trener Torkild Brakstad var tydelig irritert etter gårdagens 2-2 kamp på ett vått og vanskelig kunstgress i Harstad. Vi kan godt forstå at han var skuffet over at TIL-guttene lot seg presse helt over på defensiven, etter å ha hatt full kontroll på kampen før sidebytte. På den andre siden bør faktisk TIL være fornøyd med at en ikke pådro seg sesongens første nederlag.

En kjempeoffensiv av hjemmelaget kunne nemlig fort ha gitt de gul-sorte det etterlengtede seriemålet mot slutten av kampen. At Roald Jan Pedersen var TILs beste spiller er noe helt nytt denne sesongen, og det beste bevis på at TIL møtte et lag som viste seg å være fullt på høyde med seriefavoritten.

Første omgang var ikke god rent spillemessig. Men da holdt TIL formasjonene slik laget gjør til vanlig. HIL satset på til tider en helt hasardiøst offside-taktikk, og det skulle straffe seg. Etter at HIL hadde tatt initiativet og en farlig sjanse i løpet av første kvarteret, ble det stille på tribunene i Harstad da TIL gikk opp til 1-0. Trond Steinar Albertsen la en av sine farlige cornere fra venstre. HIL-keeper Kjetil Elvenes, omringet av TIL-spillere, nådde ikke fra til ballen, som bare datt ned en halv meter innenfor målstreken.

Så var det Trond Gunnar som skapte usikkerhet i hjemmelagets forsvar, først skjøt han løst forbi keeper, en forsvarer rakk å slå ballen til corner. Men da HIL-laget en stund senere raste mot midten for å sette Trond Gunnar og hans lagkamerater offside, ble ballen slått perfekt gjennom. Keeper kunne kanskje nådd gjennomspillet, men han nølte, det bør man ikke gjøre når TILs toppscorer er på farten, for da havner ballen i nettet.

HIL gjorde visse endringer i pausen, samtidig som trener Mikke Myrland ga klar beskjed om at hans spillere måtte komme høyere på banen. Taktikken lyktes, og når TILs midtbanespillere ble springene for mye i mellom, måtte det gi klart overtak til hjemmelaget. Før kampen var slutt hadde HIL utlignet til 2-2, og det kunne vært flere mål begge veger.  

Dommer var Steinar Molvik fra Svolvær, han hadde bra kontroll, men tillot litt hardt spill.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 20.01.2004

Del dette: