Cup NM 1.runde 1981: Skjervøy IL - Tromsø IL

Om TIL-keeper hevdes å være verdens beste keeper etter sin praktkamp mot Bodø/Glimt, må han finne seg i å dele æren med Skjervøys keeper John Karstein Strøm. I en kamp hvor gjestene nok hadde de langt farligste og fleste sjansene, var likevel 4. divisjons-klubben fullt på høyde med TIL 2. divisjons mannskap. En gjeng som altså må ha omkamp på hjemmebane, før man eventuelt kan se frem mot videre cup-spill.

Skjervøy er kjent som en fryktet motstander på hjemmebane, - noe Lyngen fikk erfare i 2. kvalifiserings-runden. Og med fru Fortuna på plass kunne faktisk Skjervøy ha blitt å regne som 1. rundes store overraskelse i nord. To ganger måtte nemlig TIL-keeper Roald Jan Pedersen ta frem sitt ytterste, - og viste i så måte at han fremdeles er en ypperlig målvakt.

Tromsø IL hadde kontrollen på midtbanen, men Skjervøys kontringer skapte muligheter. Spesielt etter sidebytte var TIL ved flere anledninger farlig frempå. Men hjemmeforvaret med keeper i spissen beholdt roen, - og nullen. Tromsø IL greide på ingen måte å vise 2. divisjonsklasse mot TITO-laget. Vurdert ut fra kampen som helhet var TIL nærmest seier, men måtte altså strekke våpen mot et hjemmelag, som nå må til Tromsø for å skape den helt store sensasjonen. Og i Tromsø vant de så sent som forrige helg, da mot Skarp. 

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 10.01.2004

Del dette: