Cup NM 1.runde omkamp 1981: Tromsø IL - Skjervøy IK

Når midtstopper Jan P. Johansen 20 minutter ut i andre omgang skjøt Skjervøy IK til cupens 2. runde, var det hans første obligatoriske scoring på fire år. En scoring som langt på veg la grunnlaget for cupens største bombe. Et 2. divisjonslag bør i løpet av en "kamp" på 3,5 time avgjøre et oppgjør til sin egen fordel mot et 4. divisjonslag.

Men Tromsø IL greide det ikke, og Skjervøy kan for første gang i klubbens historie se fram mot en 2. runde-kamp i cupen. Nærmest med motorkraft greide Skjervøy i 90 minutter å runde av TILs stormløp mot deres 16- meter. TIL bar sørgelig preg av ineffektivitet og en lite utviklet evne til å vri spillet til sin egen fordel. Lagets tekniske fortrinn ble brukt til håpløse forsøk, og i realiteten ble ikke Skjervøys forsvar satt på prøve før i de siste minuttene.

At de denne gang hadde englevakt får så være, det var en fortjent seier i en kamp som faktisk ble dominert av TITO-lagets vilje og fantasi. Da TIL begynte sin store mars mot gjestemålet mot slutten av kampen var det lite til for at det skulle bli scoringer. Det ble med mulighetene.   Svein Arne Olsen var TILs beste spiller.  

Dommer Erik Heim fra Storsteinnes var god.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 11.01.2004

Del dette: