2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Varegg

Et fotballag som noterer fremgang, gleder seg som oftes over det. Et lag som nærmest har utrolig uflaks, fortviler naturlig over det. Tromsø IL opplevde begge deler mot bergenslaget Varegg. TIL spilte sin beste kamp for året lørdag, og tapte 0-2. I fotball kam alt skje heter det, og det gjorde det på Valhall. I fotball skal et godt lag ha flaks, heter det, det hadde Varegg. Selv ikke straffespark ga TIL-scoring. Selv ikke to-tre sjanser centimetre  fra målstreken ga TIL-scoring.

For det er nærmest utrolig at TIL ikke fikk satt ballen bak Varegg-keeper Per Frantzen, som for øvrig spilte sin beste kamp for året. Og for å summere TIL-sjansene: Ti minutter ut i første omgang er det klabb og babb foran Varegg-målet, Kent Kristoffersen får ballen bare halvmeteren fra målstreken - men et snublende skudd triller rett på en Varegg-fot.

Så til andre omgang der TIL presser 70 % av tiden. Ståle Killie 18 år blir satt inn på TIL-laget etter kvarteret. Han burde vært der fra start. Etter 23 minutter klemmer Sigurd Dale til fra 17-18 meter, og ballen går via en Varegg-spiller og i mål, men linjemannen markerer for offiside, noe ingen kan forstå. Den annuleringen tente TIL-guttene. 28 minutter ut i omgangen handser en Varegg-forsvarer innenfor 16-meteren. TIL får straffe. Arne Andreassen gjør seg klar, løper til, men skuddet er dårlig plassert.

Ti minutter senere er Einar Walsøe alene på streken, men ballen ville ikke i mål. Og TIL presser hardt resten av kampen. Ståle Killie dundrer i veg et par gode skudd. Men aldri noen TIL-scoring. Varegg spilte sin syvende kamp på rad uten nederlag, og bergenserne er uten tvil formlag nr. 1 i B-avdelingen. Men flaks hadde de lørdag, og det hadde ikke TIL.  Hjemmelagets beste spillere var Tore Nilsen og Eivind Andreassen.

Dommer Ivar Fredriksen, Lillestrøm var god.

Oppdatert: 11.01.2004