2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Sogndal

Sogndal befestet sin stilling i toppen, uten å overbevise mer enn i nødvendig grad. Tromsø IL taper ytterligere terreng, men gjorde faktisk det ved å ta fram spill av skapende karakter. TIL greide nemlig å spille seg til sjanser, mange og gode nok til å skape nerve i kampen. Men fortsatt svikter det i det avgjørende øyeblikk. At man heller ikke denne gangen lyktes, må man på lang veg tilskrives utur, men også en solid porsjon udugelighet foran mål. Klart er det i alle fall at TIL er på rett veg.

Et pluss noteres bak nykommeren Per Høgmo som denne gang gjorde en bra kamp. Utilgivelig var derimot hans miss 15 minutter ut i andre omgang. For åpent mål lobber han ballen over Sogndal-keeper, men ved den anledningen burde nok Høgmo spandert litt mer styrke bak det skudd som ble reddet på streken.

Gjestene kunne ta ledelsen allerede etter et kvarter da dommer Torbjørn Aas fant å dømme straffespark, etter en forseelse som vitterlig var utenfor 16-meteren. Men om Tromsø IL nok en gang unnlot å score, hadde man denne gang nok av muligheter. Alt ble tydeligvis satt inn på å lage mål, og tre skudd mot mål før fem minutter var spilt, er unektelig uvanlig kost fra TIL.

Peter Keelings største problem for tida synes å være midtbanen, som var lagets klart svakeste del i denne kampen. Verken Trond Steinar Albertsen og Eivind Andreassen innfrir fullt ut, og samtidig synes Sigurd Dale å være helt ute av slag. Bakover ble jobben gjort tilfredsstillende, med en stjerne bak Svein Arne Olsen som pakket inn Sogndals paymaker Svein Bakke.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 12.01.2004

Del dette: