2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Nessegutten

Om treneren heter Peter Drecker eller Peter Keeling er det likevel bare en ting å slå fast om Tromsø IL: Laget er ikke godt nok til å spille i 2. divisjon. Det beviste de nok en gang i lørdagens kamp mot Nessegutten. Selv om vi gjerne innrømmer at laget hadde et forholdsvis klart overtak i store deler av første omgang, og ikke lå særlig under i andre omgang, holder vi fast på at når man ikke klarer å score på så mange opplagt-tilbud, så er man ikke dyktig nok til å spille i landets nest øverste serie. 7 mål på 18 kamper er da også desidert lavest av samtlige lag. Peter Drecker er overlagt en håpløs oppgave når han nå skal forsøke å redde stumpene i et lag som har målskrekk.

Så lenge det er teoretisk håp om å redde plassen, har vi ikke lov å gi opp, sier Drecker selv om den saken. Vi må ha hjelp fra andre lag, men i de fire gjenstående kampene får vi gå på banen med den innstillingen.

Det begynte bra for TIL. I en fin medvind åpnet de aggresivt og spilte seg til store sjanser i løpet av de ti første minuttene. Trond Gunnar Nilsen får et par gode sjanser takket være sin pågåenhet, men begge misbrukes. Videre noterer vi gode skudd av Eivind Andreassen og Trond Steinar Albertsen. Men vi legger også merke til at annet hvert TIL-angrep avblåses for offside.

Åpningen av annen omgang blir en mer stillingskrig. Men TIL vet at de må score og trykker framover. Det gir imidlertid også Nessegutten tilbud. Og i kampens viktigste fase går Svein Arne Olsen ukontrollert i ei takling. Resultatet blir beinbrudd på en Nessegutt-spiller og straffespark. og bare åtte minutter senere er det klart for ei ny scoring.  

Dommer var Ragnar Hagen fra Bodø/Glimt hadde nok ikke sin beste dag.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 14.01.2004

Del dette: