2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Molde

Tromsø IL er på rett veg !  Ingen tvil skulle herske omkring det faktum. Fra 0-12 mot Molde i 1979, til 0-0 i lørdagens oppgjør forteller i realiteten om begge lag. Til Tromsø ILs fordel faller også 490 minutter obligatorisk spill uten baklengst. For det er forsvaret som er TILs styrke.

Når så TIL i sin sjette seriekamp berget et nytt poeng, og styrket sin posisjon, så var det langt på veg en følge av solid forsvarsarbeid. I tillegg er årets Molde-utgave den svakeste på lange tider. I likhet med TIL sliter Torkild Brakstads gutter med mange skader for tida. Mot TIL var landslagstopperen Åge Hareide den klare eneren på et puslete lag.

Og når TIL kan se forholdsvis lyst på situasjonen så henger det sammen med at man råder over en stall som tillater skader. Mot Molde var Eivind Andreassen og Sigurd Dale ute av bildet. Gledelig innsats derfor av den danske studenten Niels Alstedt, som fram til han måtte forlate banen midt i andre omgang, gjorde et solid inntrykk. I tillegg debuterte Tore Hansen på en måte som inngir forhåpninger, noe som også må gjelde Kjell Halleraker, sistnevnte nykommer fra Stord.

Men om Molde hadde de mest opplagte sjansene, hadde Tromsø IL i andre omgang et spillemessig overtak som rettferdigjorde poengdeling. Etter sidebytte greide nemlig TIL bedre å presse sine motstandere på midtbanen. Tre-fire raske kontringer med Trond Gunnar Nilsen i fokus skapte tilbud, men det ble for liten tyngde i avslutningene.   

Solid dommer var Frank Aas fra Høken.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 10.01.2004

Del dette: