2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Kristiansund BK

Matematikken kan redde Tromsø IL. Men virkeligheten fører til nedrykk. TIL er ikke gode nok for 2. divisjonen, dette til tross for at de elleve ute på banen kjemper iherdig for å klare det svært få tror blir utgangen på årets sesong. Nemlig fornyet 2. divisjonskontrakt. Nå skal vi ikke slå ann en negativ tone etter at TIL slo Kristiansund  2-0 på Alfheim lørdag ettermiddag. Gjestene spilte nemlig en time med bare ti mann på banen, og det var et straffespark som førte TIL foran i målprotokollen.

Selv om det aldri vil stå i noen bøker hvordan seieren kom, så er vår ubønnhørlige påstand at hadde TIL hatt litt mer framdrift i angrepsspillet, så hadde seieren over Kristiansund vært langt større enn 2-0. Og ikke nok med det, vi tror også TIL forlengst hadde fornyet andredivisjonskontrakten, dersom spillet ikke hadde gått så mye på tvers og tilbake på banen, som tilfellet er straks laget beveger seg inn på motstanderens banehalvdel.

Motstanderen får dermed rikelig tid til å organisere forsvarspillet, og det som kunne blitt farlige TIL-angrep, løper ut i ingen ting. Lørdagens kamp sett under ett vant imidlertid TIL fortjent. Men som sagt, det måtte straffespark til før det ble nettkjenning, det tross utallige sjanser tidligere i kampen. Straffesparket kom etter at en av gjestenes spillere hadde spilt hodesløst tilbake til egen keeper. Per Høgmo snappet imidlertid ballen, og i det han skulle skyte, ble han "klippet" ned. Straffesparket tok unggutten Jan Ivar Jensen, og det var så vidt ballen gikk i mål.

TILs andre mål derimot var en aldri så liten godbit. Trond Steinar Albertsen fikk ballen på midtstreken da KFK presset som verst for utligning. Trond Steinar stormet mot mål og satte lærkula kaldt og sikkert forbi keeper. Dette skjedde bare sekunder før kampen ble avblåst. 

Forsvaret anført av unggutten Tor Pedersen spilte solid.       Dommer var Jens Petter Jensen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 14.01.2004

Del dette: