2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Bodø Glimt

Ingen kan fly uten vinger ! For å sette ordtaket inn i fotballverden - og også satt det litt på spissen: Intet fotballag overlever uten vinger - eller vingspillere for å være mer korrekt. Tromsø IL kan settes inn i denne sammenheng. Gjennom hele sesongen har man sett lite til de typiske vingspillerne fremme i angrepet. To mann fremme på banen blir som oftes presset sammen mot midten - og den spillestilen har ikke falt heldig ut for TIL. Tromsø ILs skjebne ble riktignok ikke fullskrevet etter kampen mot Bodø/Glimt, men klart er det at nedrykkingsspøkelset er faretruende nær.

I denne kampen burde TIL sikret seg full uttelling og to poeng. De hadde taket på det meste av kampen. Mot slutten av første omgang var det virkelig takter over Peter Keelings disipler. Den bebudede keeperduellen mellom nordnorges to beste målvakter endte uavgjort. Akkurat som iseriekampen - en kamp som for øvrig var en av de bedre på Alfheimgresset. (men så har det da også vært mange bedrøvelige forestillinger denne sesongen på TILs hjemmebane).

At det ble uavgjort mellom TIL og Glimt, har Bodø-herrene svært grunn å være fornøyd med.  For TILs del er det hyggelig at Per Høgmo (21) ser ut til å ha funnet formen. Høgmo spilte en stor kamp selv om han ikke kom på scoringslista. 41 minutter ut i første omgang kunne Høgmo ha fått hull på TIL-byllen. Han forserte seg gjennom hele 16-meteren med et "hav" av Glimt-spillere bak seg. Men John Abrahamsen fikk en hånd på det løse skuddet. For uten Per Høgmo spilte Tore Nilsen meget godt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 13.01.2004

Del dette: