2.div.avd.B 1981: Tromsø IL - Bergsøy IL

Englevakt, dramatikk, rødt kort, en oppvisning om hvor fort det snur seg i fotball og to uhyre viktige poeng til Tromsø IL. Det er i et nøtteskal det som skjedde på Valhall der Bergsøy måtte reise tomhendt hjem med 0-2 i kofferten, etter sitt første møte med nordnorsk fotball.

Tromsø IL hadde flaksen på sin side, Bergsøy hadde den ikke. Et minutt før full tid var Bergsøy så nær 1-1 og poengdeling som overhode mulig. Et kanonskudd smalt i tverrliggeren og ut. Bare sekunder senere kontret TIL. Trond Gunnar Nilsen trakk opp venstresiden, slo en ypperlig pasning til Nils O.Hagen, som var kommet på banen bare to minutter tidligere. Hagen feilet ikke, dermed var kampen avgjort.

Det ble aldri noen stor kamp, tvert imot hele forestillingen ble en direkte trist fotballunderholdning, bortsett fra sluttminuttene og enkelte perioder av første omgang. TIL tok initiativet fra start og det var ikke ufortjent at laget tok ledelsen i det 25. minutt. Arne Andreassen forserte fint på venstre siden, slo ballen til Trond Gunnar Nilsen, som stusset den forbi Bergsøy-keeperen. Etter scoringen virket det som TIL-guttene hadde fått roen og selvtilliten i laget.

Andre omgang startet også TIL bra, men etter ti minutter skjedde det noe med TIL. De ga fra seg initiativet, forsvarspillet sluttet plutselig å fungere like godt som det hadde gjordt tidligere i kampen, og Bergsøy kom lenger opp på banen.

Honnør til Gunnar Wilhelmsen på TILs midtbane som viste en herlig fighter-vilje. Det han tapte på teknikk og pasningsspill, tok han igjen med innsatsvilje som smittet over på enkelte medspillere. Eneste malurt i begeret for Gunnar Wilhelmsen var at han pådro seg rødt kort da fire minutter gjensto av kampen. Han slo til en motspiller i magen med albuen.  Ellers skal Roald Jan Pedersen, Sigurd Dale og Arne Andreassen noteres på plussiden.

Meget god dommer var Jens Petter Jensen fra Silsand.

Oppdatert: 09.01.2004