2.div.avd.B 1981: Sogndal - Tromsø IL

Så urettferdig det enn kan høres ut ! Tromsø IL er blitt dumpingskandidat i 2. divisjon etter bare 180 spilleminutter. I løpet av sesongens to første seriekamper har TIL fått fem baklengsmål og null poeng. Her i Sogndal vant hjemmelaget en udiskutabel seier. Svein Bakke & co var dirigerende ute på banen. Da hjalp det ikke at TIL var bedre enn mot Sunndal.

Statistikken etter to bortekamper forteller også det meste om TIL-laget akkurat nå. Fem skudd på mål, to corner og ingen farlige målsjanser, det er tall som underbygger vår påstand om at nykommeren fra Ishavsbyen allerede framstår som en dumpingskandidat.

Men et plaster på såret får det likevel være at de rød hvite denne gang hadde sine perioder der Sogndal ble presset på defensiven. Men historien er vel ganske velkjent. Avslutningene ble så altfor svake. TIL var best etter sidebytte, selv om Sogndal fikk to baller bak TIL-keeper disse tre kvarter.

TIL holdt seg opp gjennom de tjue første minuttene, dog uten at Sogndals keeper Ingolf Fardal ble satt på de helt store prøvene. Da hjemmelaget ble tildelt corner etter 25 minutter, sprakk TIL-ballongen, corneren ble avsluttet med ei nydelig heading i mål. Senere sprakk det fullstendig midtveis i andre omgang. I løpet av seks minutter økte Sogndal på til 2-0 og 3-0.

TIL hadde sin beste spiller i Arne Andreassen som heller ikke denne gangen fikk fullføre hele kampen. Etter halvtimen av første omgang måtte nemlig 27 åringen forlate banen med vrikket ankel.  Sigurd Dale hadde et godt tak på midtbanen i begynnelsen av begge omgangene, og i likhet med keeper Roald Jan Pedersen var han den som kan si seg noenlunde fornøyd med kampen.  TIL spiller et slags 4-4-2-system. og det fordrer raske oppløp og presise pasninger. Dette så vi lite av denne gangen.

Oppdatert: 09.01.2004