2.div.avd.B 1981: Nessegutten - Tromsø IL

Glimrende Tromsø IL!  Det var en sluttspurt - om ikke gull - så i hvert fall poeng verdt! Ja, med en normal uttelling i første omgang ville det faktisk ikke vært noen som helst slags tvil om at begge poengene hadde blitt med hjem til Tromsø denne 1. pinsedag. TIL spilte nemlig den beste fotballen før pause, og på de mange og store sjansene burde laget ha klart å score.

I stedet for var det hjemmelaget som ledet 2-0. Det hadde en annen - helt spesiell - årsak, og han heter Asbjørn Granli. Nærmere 2 meter lang og spentstig - og for noen år siden fast innventar på det norske junior- senere ungdomslandslaget. Nå som alltid sikker midtstopper hos Nessegutten, og alltid på farten oppe i motpartens forsvarsfelt når Nessegutten hadde frispark eller corner. Han sto da også for begge målene til hjemmelaget i første omgang.

I andre omgang gikk det imidletid bra, TIL fikk satt en stopper for Granli, og da kom også TILs scoringer. Etter 60 minutters spill, en høy lang ball opp mot hjemmelagets forsvar som stopper opp da keeper ruset ut, men Gunnar Wilhelmsen er påpasselig med oppover og header over en forfjamset keeper og i mål. En merkelig scoring, men ingen tvil om at den satte fart i TIL. Og like etter blir Einar Walsøe byttet inn, og han satte enda mer fart i laget.

Et kvarter før slutt stuper Einar Walsøe fint frem på et frispark, og header ballen knallhardt i nettet fra 15 meters hold.  Det var tre skår i den store poeng-gleden Tromsø IL hadde med seg hjem. Tre gule kort - og alle på grunn av kjæftbruk mot dommeren. Det var et stort minus på et ellers meget velspillende og ikke minst fairspillende lag.

Enig med Tromsø-spillerne at dommer Robert Iversen fra Rollen, ikke var på høyden hele tiden, han dømte mye rart, men det er ingen grunn til å overhøvle ham for det.

Oppdatert: 11.01.2004